To branner på kort tid i samme område i Moss

Akkurat idet brannfolkene hadde slukket brannen i et leilighetsbygg, hastet de videre til brann i et søppelsorteringsanlegg.

Brann to steder på kort tid i Moss.

De to brannstedene ligger med få hundre meters mellomrom nær E6 gjennom Moss.

Foto: Odd Skjerdal/NRK

Det veltet tykk røyk opp fra søppelsorteringsanlegget til Ragn Sells i Moss tirsdag morgen. Fra utsiden av bygget så man flammer både på taket og gjennom åpninger og sprekker nedover i bygget.

Brannen startet rundt klokka ni. Et vitne NRK snakket med, fortalte at brannen startet inne på et av transportbåndene i bygget som huser et søppelsorteringsanlegg.

– Vi har sikret stedet, men det brenner fortsatt godt. Det jobbes med slukking og så jobber brannvesenet med at det ikke skal spre seg til bygg som ikke er berørt ennå. Alle ansatte er gjort rede for, sa innsatsleder Sindre Dahlstrøm i politiet til NRK i 10-tiden.

Brannvesenet sier til NRK tirsdag ettermiddag at de holder på med etterslukking.

Ansatte fjernet trykkflasker

Også selskapet bekreftet at det var i søppelsorteringsanlegget det tok fyr.

– Det er et bygg der vi tar imot og sorterer blandet avfall. Så det har nok blitt kastet et eller annet som har tatt fyr, men vi vet lite akkurat nå, sa administrerende direktør Vidar Svenning Olsen til NRK litt før klokken 10.

Ifølge Olsen er det normalt seks-syv personer som jobber på stedet, men det ble ikke meldt om noen personskader. Ansatte ved bedriften skal også ha fjernet trykkflasker og bensin fra stedet da det begynte å brenne.

Brannvesenet i Moss fikk etter hvert hjelp fra kolleger i Sarpsborg og på Rygge flyplass.

Lange køer

Veien forbi stedet ble sperret mens slukningsarbeidet pågår. Det gikk ut over den kommunale gjenvinningsstasjonen Solgård, som måtte stenge i flere timer. Folk som hadde ventet flere timer i kø, måtte snu.

«Vi ber alle som har mulighet til det, om å utsette leveringen av avfallet sitt. I går var det lange køer i området og ventetid på mellom 1,5 og 2,5 timer for å komme inn. I dag blir trolig ventetiden enda lengre på grunn av brannen», heter det i pressemeldingen fra avfallsanlegget.

To branner på kort tid

Før brannen på Ragn Sells var brannvesenet allerede på stedet i forbindelse med en brann i en leilighet noen få hundre meter unna. Brannvesenet har søkt gjennom denne leiligheten, og går ut fra at ingen personer er skadet i leilighetsbrannen.

Boligbrann Moss

Leilighetsbygget i Moss var eid av kommunen. Årsaken til brannen er ukjent.

Foto: Odd Skjerdal / NRK