Titalls personer pågrepet for pillesalg ved Oslo-skole

Fattige tilreisende selger dop til rusmisbrukere ved Lakkegata skole. FAU mener politiet ikke gjør nok for å stanse salget ved barneskolen.

Lakkegata skole

SELGER DOP: I sommer har aktivitetsskolen hatt åpent, mens det har foregått kjøp og salg av ulovlige rusmidler i parken utenfor skolen.

Foto: Martin Holvik / NRK

Uteseksjonen i Oslo kommune har gjort en kartlegging av området, og de bekrefter at det foregår dop-salg i området.

Børge

Leder av uteseksjonen, Børge Erdal, sier det foregår dop-salg i parken foran Løkkegata skole.

Foto: Martin Holvik / NRK

Stian Skjeldrup

FAU-medlem og far Stian Skjeldrup mener politiet ikke gjør nok for å forhindre dop-salget utenfor barneskolen i Lakkegata.

Foto: Martin Holvik / NRK
– Det foregår omsetning av illegale rusmidler, hovedsakelig av fattige tilreisende, utenfor Lakkegata skole, sier leder av uteseksjonen, Børge Erdal.

FAU-medlem og far Stian Skjeldrup synes ikke noe om at dette skjer rett ved barnas skole.

– Det satt det en gjeng fra rommiljøet utenfor kiosken på andre siden av skolen, og i parken like ved skolen satt det fem stykker fra rusmiljøet og drakk øl, sier Skjeldrup, som fulgte sine døtre på seks og ni år til aktivitetsskolen ved Lakkegata skole, tidligere i sommer.

– Barna mine ble veldig engstelige.

Frykter politiet ikke gjør nok

Fungerende stasjonssjef ved Grønland politistasjon Geir Tveit sier at problemet har økt. De har nå tatt mellom 20 og 30 personer for brudd på narkotikaloven.

– Tidligere i år har vi sett enkelte episoder, men ikke av det omfanget og den mengden som det har vært i år. Vi har aksjonert flere ganger, både med uniformert og sivilt politi, sier Tveit.

Likevel mener FAU at det ikke er blitt mye bedre etter politiets innsats i sommer. De frykter at politiet ikke gjør nok.

– Dopselgerne sier hva de kjøper, hva de betaler og hvem de kjøper det av. Så hvis vi klarer å finne ut av det på ti minutter, så bør politiet klarer å finne det ut, sier FAU-medlem og far Stian Skjeldrup.

Politiet svarer at de vil være til stede ved skolen ved skolestart, med «aksjon skolevei», som arrangeres hvert år.

– Da blir det i hvert fall fredelig den tiden, så får vi se om det er noe som presser på, sier stasjonssjef Geir Tveit.