Hopp til innhold

Presten: – Hun var en engel og er en engel

BLAKER (NRK): Sogneprest Fredrik Larsen-Mehren fortalte om hvordan Tiril (11) elsket livet. Det var fullsatt kirke i Blaker da lokalsamfunnet tok farvel med hestejenta i dag.

Familie, venner og mange fra lokalsamfunnet møtte opp for å ta farvel med Tiril Alette Huser Bølge (11) i Blaker kirke på torsdag.

Tidligere denne uken hadde venninnen Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) begravelsesseremoni i Løken kirke. De to omkom i den tragiske hesteulykken ved Bjørkelangen 11. januar i år.

Tiril og Sara var ute med hest og vogn på Fylkesvei 229 da de ble påkjørt bakfra.

Torsdag var kirken i Blaker, som har 340 sitteplasser, full av barn og voksne allerede en time før seremonien skulle begynne.

– Hun lever videre

Tiril Alette Huser Bølge

GLADJENTE: Tiril beskrives som en glad jente som var likt av mange.

Foto: Privat

Da begravelsesseremonien startet klokken 13.00 var sitteplassene i kirken fulle, samtidig som det stod tett med folk langs veggene. Det var sogneprest Fredrik Larsen-Mehren som forrettet.

– Tiril var snill, omsorgsfull, sosial og omgjengelig. Dette viste hun på mange måter, sa han i kirken.

Han fortalte historier om hvordan Tiril elsket dyr, og hvordan hun ga alle kalver og andre nyfødte dyr på gårdene til besteforeldrene navn.

– Tiril var en engel og er en engel, sa Larsen-Mehren under seremonien.

Han fortalte videre at omsorgen til Tiril lever videre i organene som skal doneres til andre barn.

– Begynte med hest da hun var fire

Presten sa i kirken at hun var veldig glad i broren sin, og kom veldig lett i kontakt med andre.

– Det var en gutt som blant annet fortalte meg at det var Tiril som lærte ham og ikke være redd for jenter, sa presten.

Hesteinteressen dominerte livet til 11-åringen, samtidig som hun spilte klarinett i korpset. Hun hadde en travel hverdag.

– Tiril begynte med hest da hun var fire år, og det var der hun møtte Sara. Hun fikk gode venner med de samme inteRresse som hun selv, fortalte sognepresten.

– Hun likte også å lese. I fjor leste hun 74 bøker.

Saken fortsetter under videoen:

Begravelse til Tiril Alette Huser Bølge i Blaker kirke

Begravelsen til Tiril foregikk i Blaker Kirke i Sørum.

Skal gravlegges med bestemoren

Seremonien i Blaker startet med en gripende solosang, og etter salmer og talen la alle i korpset ned hver sin rose på båren.

Det var også mange som hadde vist Tiril en siste ære ved å legge ned blomster, og en ridesal og en hjelm ved båren symboliserte den store lidenskapen 11-åringen hadde for hest.

Seremonien finner sted i Blaker kirke, mens jordfestelsen skjer på kirkegården ved Auli kirke i Nes. Der skal hun begraves ved siden av bestemoren sin som døde for ikke så lenge siden.

Det skal også slippes opp 250 ballonger før siste salme under begravelsen.

Et lokalsamfunn i sorg

Ulykken har satt stort preg på det lille lokalsamfunnet jentene tilhørte. Også sjåføren som kjørte ulykkesbilen bor i området, og er glad for støtten han har fått fra lokalsamfunnet.

Det har vært flere minnemarkeringer for jentene, og det har også vært åpen kirke i Bjørkelangen flere dager for de som har ønsket å møtes der for å bearbeide sorgen.

I dagene etter den tragiske ulykken sa sogneprest i Bjørkelangen, Eiliv Larsen, at lokalsamfunnet kom sammen og støttet hverandre i sorgen.

– Det er i tider som dette vi ser fordelen av å bo på et lite sted. Vi vet om hverandre, vi bryr oss om hverandre og kan hjelpe hverandre så godt vi kan, sa han.