Tiltalt for vold mot sin fire uker gamle baby

Den lille babyen ble livstruende skadet av volden hun ble utsatt for og kommer sannsynligvis til å være pleietrengende resten av sitt liv. Nå er faren tiltalt for å ha skadet henne.

Oslo legevakt

KOM TIL LEGEVAKTEN: Foreldrene kom til legevakten med sin hardt skadde baby. Faren er tiltalt for å ha slått og/eller filleristet sin datter.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Tidlig i januar kom foreldrene til legevakten i Oslo med den lille jenta. Hun var så alvorlig skadet at hun ble sendt til Ullevål sykehus der hun kjempet for livet. Foreldrene ble pågrepet på sykehuset og siktet for familievold. Nå er det tatt ut tiltale mot foreldrene.

Ifølge tiltalen skal faren ha filleristet eller slått datteren sin i hodet, eller begge deler. Hun fikk kragebensbrudd, kraniebrudd og varige hjerneskader. Hun vil trolig være totalt pleietrengende for resten av sitt liv, står det i tiltalen.

– Min klient nekter straffskyld. Han vil avgi full forklaring i retten og svare på alle spørsmål, sier mannens forsvarer, Thomas Randby, til NRK.

Det er kjent fra tidligere at jentebabyen har fått cerebral parese og barnevernet har tatt over omsorgen for henne.

Moren også tiltalt

Faren har vært varetektsfengslet siden januar. Kort til etter pågripelsen forandret moren forklaring. Hun er ikke tiltalt for vold mot datteren. Men både moren og faren er tiltalt for å ha unnlatt å søke øyeblikkelig helsehjelp for sin datter. Ifølge tiltalen gikk det over ett døgn fra jenta ble utsatt for volden til foreldrene dro til legevakten.

Hverken aktor, morens forsvarer eller jentas bistandsadvokat kan kommentere saken tirsdag.

Saken starter i Oslo tingrett 29. august.