Hopp til innhold

Tiltalt for trippeldrap

Påtalemyndigheten har tiltalt Shahzad Khan (31) for å ha drept sine tre søstre på Kalbakken.

Drapsvåpenet og bilde av den siktede 30-åringen.

Tidligere politioverbetjent Finn Abrahamsen viser frem bilde av 31-åringen og en øks av samme type som ble brukt under drapet.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Khan er siktet for drap under særdeles skjerpende omstendigheter etter at han skjøt og slo i hjel sine tre søsken, skriver VG Nett.

Ifølge tiltalen ble Sobia Khan (27) angrepet med øks og slått flere ganger slik at hun døde etter kort tid. 13 år gamle Nafisa Shaheen Khan ble også drept med øks og døde av hodeskadene.

Den siste av søsknene, Saadia Shaheen (24), ble i tillegg til økseslagene, også skutt flere ganger med pistol.

Ikke overlagt drap

Etterforskerne vet kke hvorfor 31-åringen ønsket å drepe sine yngre søstre. Derfor er han heller ikke siktet for overlagt drap, slik politiet en stund vurderte.

 

Truls Dramer

Forsvarer Truls Dramer

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

- I overlegg ligger at man har hatt en spesiell hensikt, et motiv, og at man har veiet for og imot. Ingen av disse forholdene foreligger i det hele tatt, så det er helt riktig at han ikke tiltales for overlagt drap, sier forsvarer Truls Dramer til NRK.

- Det er ikke overraskende at de tar ut tiltale på drap. Han har vært siktet for dette siden den første kvelden, og har sittet varetektsfengslet like lenge, sier Dramer.

Erkjenner ikke skyld

- Jeg fikk først sett på tiltalen i dag, og han har ikke sett den selv, men det vil nok ikke overraske ham heller. Vi tar tiltalen til etteretning, sier forsvarsadvokaten.

Trippeldrapet skjedde i familiens hus på Kalbakken i Oslo for ett år siden. 31-åringen skal ha slitt med økonomiske problemer og rusmisbruk. 

31-åringen erkjenner ikke straffskyld.

- Siden han ikke husker noe av disse dramatiske minuttene, så er det vanskelig å erkjenne skyld. Det å erkjenne skyld forutsetter at han har en oppfatning av hva han skal ha gjort, sier Dramer til NRK.

For retten i høst

Dramer forteller at rettsaken vil komme opp i midten av november, og at det er satt av rundt 9 rettsdager til saken.

I en rettspsykiatrisk rapport som ble klar i vinter, ble det konkludert med at han ikke var psykotisk og dermed kan straffes for trippeldrapet.

- Det har overrasket meg at man ikke har funnet at han hverken er psykotisk eller har nedsatt bevissthet, utfra hans sykdomshistorie og hva han forklarer. Dette vil det stilles spørsmål om, sier Dramer til NRK.

- Han har som kjent hørt stemmer og hatt lange samtaler med sin mor, at man da ikke har funnet noe, synes jeg er spesielt, sier han.

- Husker ingenting

30-åringen var i tiden før drapene sykemeldt på grunn av angst og depresjon.

Han har blant annet forklart at han drakk stadig mer, samtidig som han tok et betydelig antall Rohypnoltabletter.

30-åringen har hele tiden hevdet at han ikke husker noe fra drapsnatten.

Den trippeldrapssiktede har flere ganger sagt at han er blitt oppsøkt av sin mor, som døde i 1994, og at hun kan stå bak drapene, ifølge VG.