Tiltalt for drap på samboeren

Påtalemyndigheten mener 37-åringen var psykotisk da han angivelig drepte sin samboer på Kolbotn i fjor.

Camilla Samira Olsen ble funnet drept på Kolbotn

Camilla Samira Olsen (32) ble funnet drept i sitt hjem på Kolbotn lørdag 31. juli i fjor. Hennes samboer ble pågrepet og siktet for drapet i Polen få dager etter.

Foto: Lien, Kyrre/Scanpix/Privat

36-åringen nekter for Kolbotn-drapet

Den tiltalte 37-åringen ble hentet tilbake til Norge. Her sammen med polsk politi.

Foto: Witold Nogiec

Rettssaken mot den 37 år gamle mannen som er tiltalt for å ha drept Camilla Samira Olsen på Trollåsen i Oppegård i juli i fjor starter 26. oktober i Follo tingrett.

Ifølge tiltalen skal mannen ha vært i en psykotisk tilstand, og påtalemyndigheten mener han bør dømmes til tvunget psykisk helsevern.

Døde av stikkskader

37-åringen skal ha stukket sin samboer med kniv i armen og på overkroppen, mens han holdt henne rundt halsen.

Camilla Samira Olsen (32) døde kort tid etter av stikkskadene hun ble påført.

Video Drapssiktet fraktes til rettsalen

Se den drapssiktede 36-åringen fraktes til rettsalen i Polen. Han nekter for å ha noe med å drapet på Camilla Samira Olsen å gjøre. Parets ettåring kom tilbake til Norge fire dager etter drapet, sammen med sin mormor.

Stakk av med sønnen

37-åringen ble pågrepet i Polen noen dager etter at drapet skjedde. Han forsvant kort tid etter drapet, sammen med parets ett år gamle sønn.

Det ble sendt ut en etterlysning til det polske politiet etter at spor fra betalingskort og en påslått mobiltelefon tydet på at den tiltalte mannen hadde passert grensen.

Ved hjelp av de elektroniske sporene kunne politiet følge den tiltaltes ferd gjennom Europa.

Politiet tror mannen var på vei til Sør-Frankrike, der han har familie og venner. Den drapstiltalte 37-åringen er halvt fransk, og oppvokst i Oslo.

Hentet barnebarnet i Polen

Ifølge politiet var den ett år gamle gutten uskadd, og ble tatt hånd om ved et sykehus sør i Polen etter at faren ble pågrepet av politiet.

Han ble hentet hjem til Norge av sin mormor få dager etter pågripelsen.