Hopp til innhold

Tilsto 150 tilfeller av tagging

En av stortaggerne i Oslo er tatt. 27-åringen har tilstått mer en 150 tilfeller av tagging, og fortsatt rulles det opp flere saker.

Nye t-banevogner tagget ned

DYRT: I fjor brukte T-banen 20 millioner kroner på å vaske bort skriverier og grafitti fra stasjoner, vogner og annet materiell.

Foto: Oslo T-banedrift

Taggeren ble tatt på fersk gjerning før jul i fjor, og signaturen hans ble så knyttet opp mot flere saker som hadde vært liggende hos politiet lenge.

- Vi ble oppmerksom på denne personen fordi han har tagget mye rundt om i Oslo og vi begynte å bygge opp litt saker rundt han. Vi er fortsatt ikke ferdig med etterforskningen, men vi håper å få tatt ut tiltale i løpet av sommeren, sier etterforskningssjef ved Sentrum politistasjon, Janne Stømner.

27-åringen skal tilhøre tagge-crewet eller gruppa som kaller seg OMS.

- Det vi har sett, er jo at han stort sett har tagget over hele byen, og veldig mye på T-banen, sier Stømner.

Risikerer fengsel

Taggeren kan nå trolig vente seg fengselsstraff og et stort erstatningskrav.

LES OGSÅ: Dømt til fengsel for tagging

Ifølge mannens advokat har 27-åringen tilstått sakene han så langt er blitt konfrontert med.

- Han angrer jo selvsagt på det han har gjort. Han ønsker å komme videre og stå til ansvar for det han har gjort, sier Håkon Borgen

- Hvordan stiller han seg til et eventuelt erstatningskrav?

- Det må vi komme tilbake til når vi ser størrelsen på erstatningskravet. Det må han jo holde opp mot sine muligheter til å betale dette her, sier Borgen.

20 millioner på vask

Etter en kraftig kraftig økning i anmeldte taggesaker de siste par årene satte politiet i fjor høst av egne etterforskere som skulle se spesielt på taggemiljøet.

Spesielt T-banen har fått merke økningen.

I fjor brukte de 20 millioner kroner på å vaske bort skriverier og grafitti fra stasjoner, vogner og annet materiell. Så langt i år har de anmeldt mer enn 900 tilfeller av tagging.

Nå håper T-banen at det kan virke avskrekkende at politiet bygger opp en omfattende tiltale mot en tagger.

- Vi håper jo at det kan ha en preventiv effekt. At han blir tatt og forhåpentligvis fengslet, bidrar til at omfanget kanskje reduseres noe. Men det er klart at det er mange som bidrar til dette. Selv om jeg er usikker på effekten, håper jeg at det kan ha en preventiv effekt, sier informasjonsrådgive Andreas Viseth.

LES OGSÅ: Til krig mot tagging

HVA MENER DU OM TAGGING? DISKUTÉR!