Hopp til innhold

Tillitsvalgte: – Dette er en gledens dag

De tillitsvalgte ved Drammen sykehus jubler over at sykehusdirektøren vil bygge nytt sykehus på Brakerøya.

Tom Henri Hansen

Hovedtillitsvalgt Tom Henri Hansen sier at de ansatte er lettet over at det igjen går mot et nytt sykehus på Brakerøya.

Foto: Caroline Enge / NRK

– Vi er veldig glad for at de går inn for Brakerøya og at vi får et nytt og fremtidsrettet sykehus der. Det er veldig viktig for ansatte og for tilbudet til pasienter i vårt område, sier hovedtillitsvalgt Tom Henri Hansen for overlegene ved Drammen sykehus.

En prosjektgruppe foreslo i mars at det nye sykehuset skal bygges på Bragernes der dagens sykehus ligger. Det forslaget likte de tillitsvalgte dårlig.

– Det ligger så mye problemer i tomten på Bragernes. Det ville blitt forferdelig komplisert å behandle og bygge på samme sted, sier Hansen.

Det er tre hovedgrunner til at administrerende direktør Nils Fredrik Wisløff går inn for å bygge et helt nytt sykehus. Han er i tvil om det er mulig å bygge et moderne sykehus på dagens tomt. Han har også fremhevet hensynet til pasienter, pårørende og medarbeidere.

– De ansatte står samlet

Styret i Vestre Viken helseforetak skal behandle saken mandag 9. mai. Etter det skal styret i Helse Sør-Øst behandle saken i juni, før det er opp til helseministeret å ta den endelige beslutningen om hvor sykehuset skal ligge.

– Vi føler oss mye tryggere, men det er ingenting som er sikkert her i verden. Det kan dukke opp problemer, men dersom et enstemmig styre følger direktørens anbefaling, skal det mye til at Helse Sør-Øst går imot et samlet vedtak. Da tror jeg det er gode sjanser for at det kommer opp i statsbudsjettet for 2017.

Ifølge Hansen har alle de ansatte stått samlet bak kravet om at det må bygges et nytt sykehus på grensen mellom Drammen og Lier.

Bekymret for økonomien

Foretakstillitsvalgt Harald Baardseth for psykiatri- og rusbehandling sier at det er en gledens dag.

– Vi tillitsvalgte er svært fornøyd med at det ble Brakerøya. Noe annet hadde vært veldig overraskende og sjokkerende. Det er adskillig bedre uteareal og lysforhold på Brakerøya enn å være inneklemt på Bragernes.

Planene om et nytt sykehus i Drammen er allerede endret to ganger fordi foretaket må spare penger. Baardseth er bekymret for at det kan bli flere endringer.

– Jeg vil gjerne si at i dag er vi glad for at det er Brakerøya, og så får vi se hva morgendagen bringer.