Hopp til innhold

Til krig mot tagging

Fra høsten skal politiet opprette et eget taggeteam for å komme taggingen til livs.

Tagging
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

I løpet av de siste årene har tagging blitt et stadig større problem i hovedstaden. Bare siden i fjor har det vært en økning på nesten 30 prosent, eller rundt 500 flere tagge-saker.

Les også: Tagger mye mer enn før
Les også: Taggingen i Oslo øker kraftig

Politimester i Oslo, Anstein Gjengedal.

Politimester i Oslo, Anstein Gjengedal.

Foto: Jarl Fr. Erichsen / Scanpix

- Vi ser jo at det har vært en markant økning i antall taggesaker både i 2008 og så langt i 2009. Tagging koster veldig mye penger for kommunen og kollektivtrafikken som må rydde og vaske trikker, busser og t-banevogner, sier politimesteren i Oslo, Anstein Gjengedal.

To taggestillinger

Nå vil politiet opprette stillinger ved Sentrum politistasjon, som skal følge med på byens taggemiljø.

- Vi skal opprette et par stillinger som skal følge med på taggermiljøene. Skal vi ta de er vi avhengig av å ta de på fersken, sier Gjengedal.

Les også: Hærverk økt med 85 prosent
Les også: Forbudt å forby graffitivegg

Vil fjerne taggevegg

Likevel, skal en komme taggingen til livs, må det mer til enn et par politistillinger, mener Gjengedal.

På kulturhuset Hausmania på Grünerløkka står det en omstridt vegg. Dette er det eneste stedet i byen der taggere kan slippe seg løs med sprayboksene, uten å risikere straff. Og så lenge denne veggen fortsetter å bli brukt som et treningssted for taggere, vil det aldri bli slutt på taggingen, mener politiemesteren.

- Ikke tillatt taggevegger! Da det var nulltoleranse hadde vi et godt tak på taggingen, og vi har et godt samarbeide mellom sporveien og kollektivtrafikken for å bli kvitt taggingen, men skal vi klare det så trenger vi også en enstemmig oppfatning fra politikerne om at tagging er noe som vi ikke vil ha noe av, sier Gjengedal til NRK.

Video nsps_upload_2009_5_25_16_43_41_1456.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.