Til kamp for kebab

Kebab er valgmat for Venstre i Skedsmo. De vil at kebabsjappene i Lillestrøm sentrum skal få være åpne hele natten.

Illustrasjonsbilde: Kebab

Kebab.

Foto: Colourbox.no

– Vi mener at begrensningene på salg av mat må oppheves slik at det går an å få kjøpt seg mat på vei hjem fra byen, sier Venstres ordførerkandidat Boye Bjerkholt.

Partiet synes det er meningsløst at stedene som selger nattmat må stenge klokken 2 om natta, én time før siste runde på utestedene.

Boye Bjerkholt

Boye Bjerkholt.

Foto: Venstre

Venstre var det eneste partiet som stemte imot da kommunestyret for tre år siden vedtok å forby salg av kebab, hamburger og annen mat etter klokken 02.00 i Lillestrøm sentrum.

Hensikten med å forby salg etter klokken 02.00 var å få bukt med utelivsbråket.

Les også: – Vold og drikkekultur henger sammen

– Straff bråkmakerne!

Bjerkholt tror imidlertid at nattmat-stansen ikke har hatt noen positiv virkning.

– Venstre tror ikke at Lillestrøm har blitt noe tryggere av at sultne folk ikke lenger får kjøpt mat om natta. Nattmatforbudet er like virkningsløst som det er meningsløst, mener Bjerkholt.

Dessuten mener han at utelivsbråket må stoppes ved at enkeltpersoner må stilles til ansvar.

– Vi skal ikke ha noen voldsepisoder. Men dette er en sak for politiet. Vi må slå ned på de som lager bråk, og ikke det store flertallet av folk som er på byen bare for å hygge seg, mener Bjerkholt.

Utenfor det som kalles "kebabringen" må serveringsstedene stenge senest 03.30. Det er imidlertid gjort unntak for bensinstasjoner, som får servere mat døgnet rundt.

– Paradoksalt

Etter kl. 02.00 er det lov å selge øl og vin, men ikke mat i Lillestrøm sentrum.

– Frem til 06.00 om morgenen, er det bare lov å selge mat om du også selger bensin. Dette henger ikke på greip. Dette skaper mye frustrasjon og irritasjon blant dem som er ute på byen for å hygge seg, og det favoriserer store bensinselskaper på bekostning av små, uavhengige kebabsjapper, forklarer Bjerkholt.

Venstre vil fjerne alle åpningstidsbegrensningene og gjeninnføre adgangen for alle serveringssteder, ikke bare bensinstasjoner, til å ha åpent døgnet rundt.