Sondre er tidenes yngste WC-deltaker

17 år gamle Sondre Fossli skal konkurrere mot verdenseliten.

Sondre Fossli

Sondre Fossli er tidenes yngste verdenscupdeltaker.

Foto: Odd Vegard Kandal / NRK

Sondre Fossli tok sølvmedaljen under sprinten i junior VM i Otepää i slutten av januar. Prestasjonen der gjør at han får prøve seg mot verdens beste skiløpere under verdenscuprennet i Drammen førstkommende helg.

Steinar Mundal

Steinar Mundal har stor tro på 17-åringen.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

– Klarer ikke Northug

– Det blir veldig moro. Jeg må holde hodet kaldt, og ikke tenke at det er et viktig verdenscuprenn, sier 17-åringen som håper på en topp 30-plassering.

– Jeg klarer nok ikke å slå Northug i år, men trener jeg nok, skal jeg klare det om noen år, legger han til.

NRK.no møter skitalentet i verdenscupløypa på Konnerud noen få dager før konkurransen starter. Til daglig går han på toppidrettslinja ved Drammen videregående skole, hvor landslagstrener Steinar Mundal, også er en av lærerne.

– Stort potensial

– Han har et voldsomt potensial. Han er en kald og rolig type, og jeg vil si at han er en av Norges beste i klassisk i sin aldersgruppe, sier Mundal.

Mundal forteller at Fossli er den yngste norske langrennsløperen som deltar i et verdenscuprenn.

Fossli har gått på ski så lenge han kan huske. Men det var først for noen år siden at han fant ut at det var den idretten han ville satse videre på.

– Jeg har drevet med mange forskjellige idretter siden barneårene, og fortsatt driver jeg med mye sykling og friidrett, men det var og er langrenn jeg behersker best, sier 17-åringen.

Håper å kunne leve av ski

Hverdagene består for det meste av trening og skole for Fossli, og slik kommer det også trolig til å bli i flere år framover.

– Jeg satser alt på skigåing, og håper å kunne leve av det om noen år. Det krever mye, men det er moro når det går bra, sier han.