Hopp til innhold

Thon får erstatning etter siktelse

Milliardær Olav Thon får penger tilbake etter at han ble siktet i forbindelse med dødsbrannen i et hybelhus han eide i Urtegata.

Brann i Urtegata i Oslo

En mann reddes ut fra bygården som brant i desember 2008. 6 mennesker omkom i brannen.

Foto: ESPEN HOVDE / SCANPIX

Oslo tingrett slår fast at Thon og selskapet hans har rett på 168.287 kroner i erstatning for advokatutgifter og for bygningssakkyndig bistand i saken. Retten gir ikke erstatning for utgifter til ansatte i selskapet i forbindelse med siktelsen, skriver VG.

Seks mennesker døde i brannen

Olav Thon-gruppen eide bygningen som brant i desember 2008, og selskapet ved styreleder Olav Thon, ble siktet for ikke å ha gjort nok for å forsikre seg om at dørpumpene i hybelhuset fungerte.

33 beboere ble reddet ut, 12 ble sendt til legevakten, og to ble bragt til Ullevål universitetssykehus for observasjon. Seks mennesker mistet livet i brannen.

– Vi er godt fornøyd med avgjørelsen. At politiet ikke kan ta ut en grunnløs siktelse uten at de må betale for det, håper jeg gir den nødvendige preventive effekt, skriver Olav Thon-gruppens advokat i saken, John Christian Elden, i en SMS til VG.

Politiet har konkludert med at brannen var påsatt, men ingen er dømt i saken. En mann i 40-årene ble i mars 2009 siktet for mordbrann, og småbarnsfaren politiet mente var pyroman ble sittende i varetekt i ni måneder før han slapp ut. I november samme år ble siktelsen henlagt på bevisets stilling.

Fire år senere - i september 2013 - la politiet ned etterforskningen av brannen uten at noen hadde blitt dømt.

Brann i Urtegata i Oslo
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.