FFKs nye kaptein: – Jeg har kommet til en større klubb

LA MANGA (NRK): Martin Thømt Jensen (25) valgte å forlate eliteserien og Sarpsborg 08 til fordel for Fredrikstad på nivået under. – Jeg har stor tro på prosjektet her, sier klubbens ferske kaptein.

Martin Thømt Jensen

Hovedtrener Jan Halvor Halvorsen har valgt Martin Thømt Jensen som sin høyre hånd denne sesongen.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Under strålende sol på den spanske sørøst-kysten ledet Thømt Jensen forsvaret med autoritet på trening onsdag formiddag.

Forsvarsspilleren var inn og ut av laget i Sarpsborg 08 forrige sesong, og måtte finne seg i å spille flere kamper som back. Nå har mossingen kapret både kapteinsbindet og midtstopperplassen i Fredrikstad.

– Jeg har gått til en klubb som spiller på et lavere nivå, men samtidig føler jeg at jeg har kommet til en større klubb, hvis man ser på hele klubben og alt rundt. Det ser jeg bare positivt på, sier han og legger til:

– Her får jeg forhåpentligvis en viktig rolle, og det er noe jeg trives med. Jeg har stor tro på prosjektet her, og vi skal forhåpentligvis utfordre Sarpsborg i løpet av kort tid.

Martin Thømt Jensen

25 år gamle Martin Thømt Jensen har fått oppgaven med å lime sammen forsvaret til FFK.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Trenerens høyrehånd

Og klubbens hovedtrener Jan Halvor Halvorsen har åpenbart stor tro på at Thømt Jensen kan lede klubben til noe stort.

Allerede i sin første sesong i Fredrikstad har midtstopperen fått tillit som kaptein.

– Jeg er veldig opptatt av å velge kaptein selv, og da vil jeg ha inn en type som kan bidra på en positiv måte og være min høyrehånd. Martin har masse erfaring fra eliteserien, han er østfolding og i en god alder, forteller Halvorsen.

Kristian Brix og Adam Straith utgjør for øvrig resten av årets kapteinsteam i FFK.

Vil sende stikk til Sarpsborg

Martin Thømt Jensen

Thømt Jensen er en kompromissløs forsvarsspiller, som ikke viker en centimeter i duellene. Her får han behandling etter en smell på La Manga.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Under oppholdet på La Manga i Spania skal Fredrikstad møte både Jerv og KFUM Oslo til treningskamper.

Men Thømt Jensen gleder seg aller mest til en helt annen treningskamp - mot gamle lagkamerater i Sarpsborg 08, mandag 28. mars.

– Det blir spesielt. Men samtidig har Sarpsborg 08 nesten et helt nytt fotballag, hvor jeg nesten bare kjenner igjen noen. Det er gamleklubben min, men jeg ønsker selvfølgelig å vinne den kampen og sende noen stikk til dem, sier Thømt Jensen.

Han passer imidlertid på å ønske gamleklubben lykke til foran årets sesong, som for 08 starter hjemme mot Haugesund søndag kveld.

– For Østfold-fotballen sin del, så håper jeg at 08 gjør en god sesong, og at vi i FFK kan nærme oss og utfordre dem i løpet av kort tid.