Thomas Myhre legger opp

Veteranen gir seg med toppfotball og starter keeperakademi.

Den tidligere landslagskeeperen setter dermed punktum for en 20 år lang og innholdsrik karriere, som blant annet sørget for at han var innom 14 forskjellige klubber, det skriver dagbladet.no.

Mossingen startet karrieren i Rygge, før han satte kursen for naboklubben Moss der han raskt ble førstekeeper og etterhvert også fikk sjansen på U21-landslaget.

Deretter var han innom klubber som Everton, Rangers og Besiktas før han avsluttet karrieren med en ustabil sesong for Kongsvinger forrige sesong. Klubben rykket ned fra Eliteserien, og ledelsen bestemte seg for å ikke forlenge kontrakten med Myhre.

– Jeg har ikke kastet inn håndkleet fullstendig, men det er ikke veldig sannsynlig at jeg kommer til å spille fotball på toppnivå igjen. Det skal mildt sagt mye til, sier han til Dagbladet.

Vil hjelpe unge keepere

Med over 350 kamper i toppfotballen og 56 landskamper for Norge sitter naturlig nok Myhre på mange erfaringer, på godt og vondt.

Disse erfaringene ønsker han nå å bruke for å hjelpe unge keepertalenter med utviklingen, og jobber derfor med å starte opp et keeperakademi.

– Jeg er veldig opptatt av talentutvikling, og er det én posisjon som er blitt glemt her i landet, er det keeperplassen. Derfor er planen å lage et akademi for aldersgruppen 13 til 16 år. De som får bli med skal plukkes ut etter talent og prestasjon, sier han.