Tente lys til minne om brannofrene

SOLBERGELVA (NRK): Lokalsamfunnet er preget etter at tre personer mistet livet og mange mistet alt de eide i rekkehusbrannen på Solbergmoen.

Nedre Eiker kirke holdt åpen mandag kveld etter brannen på Solbergmoen der tre personer omkom.

MINNES BRANNOFRENE: Sokneprest Roar Røkeberg tenner lys til minne om de tre som omkom i brannen på Solbergmoen.

To kvinner og en mann omkom i rekkehusbrannen på Solbergmoen i Nedre Eiker i Buskerud. Flere samlet seg i Nedre Eiker kirke mandag kveld for å tenne lys til minne om de omkomne.

– Dette er en stor ulykke. Nedre Eiker er et lite bygdesamfunn, og det er mange mennesker som blir berørt av en slik ulykke, sier sokneprest i Nedre Eiker kirke, Roar Røkeberg.

Det bodde 14 personer i rekkehuset som ble totalskadet i brannen. Ekteparet Marianne og Christian Teien reddet seg ut da det begynte å brenne. Se intervju med paret:

Mange er hjemløse etter brannen på Solbergmoen.

Får trolig svar tirsdag

Identiteten på de tre omkomne er ennå ikke kjent, men politiet har en formening om hvem de er. Den foreløpig obduksjonsrapporten var ventet mandag kveld, men politiet opplyser nå at rapporten blir klar først tirsdag. Lensmannen håper den vil gi svar på hva som skjedde i forkant av brannen. Kripos bistår det lokale politiet i etterforskningen.

– Vi er ganske åpne. Det er viktig å ikke utelukke noe i starten av etterforskningen for å se om vi kan finne et svar på hva som egentlig skjedde, sier lensmann Torill Sorte i Nedre Eiker.

– Mistenker dere at det har skjedd noe kriminelt?

– Kripos er koblet inn for å hjelpe oss med å undersøke det elektriske anlegget og for å bistå oss med brannhunder, sier Sorte til NRK.

Les også: Kripos koblet inn i brannetterforskning

Brann i rekkehus i Solbergelva

Leiligheten var overtent da politi og brannvesen kom til stedet søndag ettermiddag.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix