Tenner lys på funnstedet

Dagen etter at det ble klart at det var 16 år gamle Sigrid Schjetne som ble funnet drept på Kolbotn, er det flere som legger ned hilsener og tenner lys der hun ble funnet.

Tenner lys på Kolbotn

Politiet vokter funnstedet der folk legger ned hilsener.

Foto: Martin Fjørtoft / NRK

Hilsen
Foto: Martin Fjørtoft / NRK
Hilsen

Hilsener til Sigrid

Foto: Martin Fjørtoft / NRK

Mandag kveld ble 16 år gamle Sigrid Schjetne funnet drept i et skogholt på Kolbotn. Nå i formiddag har mange stanset i veikanten ved stedet der den unge jenta ble funnet for å tenne lys og legge igjen hilsener.

«Ord blir fattige ... tragedien er et faktum», står det på en av dem.

Sigrid forsvant på Østensjø i Oslo da hun var på vei hjem natt til søndag 5. august. I ukene som fulgte var det mange hundre frivillige som stilte opp for å lete etter henne.

Stedet der hun ble funnet er fremdeles avsperret med politibånd og politiets kriminalteknikere jobber for å undersøke og sikre spor.

– Politiet sjekker alibi

I går ble to menn siktet i saken: En 64 år gammel mann fra Akershus og en 37 år gammel mann fra Sunnmøre som delvis har bodd i Oslo.

Ifølge forsvareren sier 64- åringen at han ikke har noe med denne saken å gjøre.

– Min klient syns jo som alle andre at det er forferdelig at en ung jente er drept, men han har ingen kjennskap til drapet, sier Aase Karine Sigmond som representerer 64-åringen.

Aase Karine Sigmond

Aase Karine Sigmond representerer en av de to som er siktet for forsettlig drap.

Foto: NRK

Hun vil ikke si noe om hva mannen har forklart i avhør og understreker at innholdet er klausulert. Hun sier imidlertid at det etter hva hun kjenner til, ikke er noen relasjon mellom hennes klient og den drepte.

– Når det gjelder alibi har han gitt politiet opplysninger som de nå sjekker ut omstendig, sier forsvareren.

Sigmond sier at hun ikke har snakket med den siktede 64-åringen i dag, men regner med å snakke med ham senere i dag.

Politiet har så langt ikke villet svare på hva konkret som satt dem på sporet av de to drapssiktede, utover at det var taktisk etterforskning.

Det planlegges en pressekonferanse tirsdag ettermiddag, men før det vil ikke verken politiinspektør Hanne Kristin Rohde eller andre uttale seg, får NRK.no opplyst.