Hopp til innhold

Tenåring døde etter å ha fått strøm i seg i togtunnel

FILIPSTAD (NRK:) Én person har mistet livet etter å ha kommet i kontakt med en strømførende kilde inne i en togtunnel i Oslo søndag ettermiddag. To andre ligger kritisk skadd på sykehus.

Tre personer skadd etter å ha kommet i kontakt med strøm i togtunnel i Oslo

Ulykken skjedde i en togtunnel ved Filipstad i Oslo søndag ettermiddag. I disse områdene er det høyspentanlegg med spenning på 15.000 volt.

Foto: Geir Rognlien Elgvin / NTB scanpix

Politiet sier til NRK at den omkomne og de to skadde er ungdommer i tenårene. Ulykken skjedde ved Filipstad i Oslo sentrum søndag ettermiddag.

Én personen ble erklært død. De to andre som er fraktet til Ullevål sykehus for behandling beskrives som kritisk skadd.

– De fremstår som veldig alvorlig skadet begge to, sier innsatsleder Tore Barstad til NRK.

Alle de tre har trolig fått strøm i seg etter å ha kommet i kontakt med en strømførende kilde inne i togtunnelen, men kriminalteknikere jobber nå med å avklare helt sikkert hva som kan være årsaken.

– Hvorfor de befant seg inne i togtunnelen vet vi foreløpig ingenting om, sier Barstad.

Politiet ble varslet om hendelsen litt over klokken 16.30.

Innsatsleder på stedet, Tore Barstad, orienterer om ulykken. FOTO: Ketil Jordan

Krevende redningsarbeid

– De to personene som først ble kjørt til sykehus var det mulig å kommunisere med. De fortalte at det var en tredje person inne i tunnelen, sier Barstad.

Politi og helsepersonell tok seg så inn i togtunnelen for å finne personen, men det var vanskelig å ta seg frem dit på en sikker måte.

– Det er krevende og farlig å jobbe i disse miljøene. Vi måtte gjennomføre en del sikringsarbeid før vi kunne nærme oss vedkommende, sier innsatslederen.

Personen ble til slutt fraktet ut av tunnelen. Først ble personen beskrevet som kritisk skadd, men søndag kveld ble vedkommende altså erklært død.

Krimvakta i Oslo opplyser til NRK at arbeidet på stedet ble avsluttet ved 21-tiden. Det har foreløpig ikke blitt fortatt noe avhør med de to skadde.

En person død og to kritisk skadd etter å ha fått strøm i seg i togtunnel i Oslo

En person er død etter å ha kommet i kontakt med en strømførende kilde i en togtunnel i Oslo. To andre er kritisk skadd og ligger på sykehus.

Foto: Ketil Jordan / NRK

Påvirker ikke togtrafikken

Ulykken skal ha skjedd i et sidespor ved der toget kjører inn til Hjortnes ved Oslo S vestfra, ifølge politiet.

Sidesporet brukes hovedsakelig som et slags parkeringsanlegg for tog som ikke er i drift.

Ulykken får ingen konsekvenser for togtrafikken i området.

15.000 volt

– Det er bekreftet at det har vært uvedkommende inne i en liten tunnel på Filipstad. Basert på det vi vet, har de vært på et område som ikke er beregnet for vanlig ferdsel, sier pressevakt Harry Korslund i Bane Nor til NTB.

– Vi har hatt situasjoner på Filipstad og andre steder tidligere som ligner på denne. Vår klare oppfordring er at man ikke beveger seg inn på områder som ikke er beregnet på vanlig ferdsel, fortsetter han.

I disse områdene er det høyspentanlegg med spenning på 15.000 volt.

– Kommer du i nærkontakt med det, er det risiko for liv og helse, sier pressevakta.

Laster Twitter-innhold
Filipstad