Generalforsamlingen i Drammen Taxi utsatt i to uker

Generalforsamlingen i Drammen Taxi er utsatt i to uker.

Daglig leder Odd-Ivar Gjersvik og styreleder Asif Khalil

Daglig leder Odd-Ivar Gjersvik i samtale med styreleder Asif Khalil.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

Andelseierne nektet å godta innkallingen.

– Vi er fornøyd. Vi har fått det slik vi ville ha det. Det sa andelseier Bjørn Holst på vei ut, etter at det var klart at den ekstraordinære generalforsamlingen i Drammen Taxi er utsatt i to uker.

Andelseier Bjørn Holst i Drammen Taxi

Andelseier Bjørn Holst i Drammen Taxi.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

Medierådgiver Kåre Hunstad

Medierådgiver Kåre Hunstad.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

Holst var en av dem valgkomiteen hadde foreslått som medlem av nytt styre i Drammen Taxi. Da NRK snakket med valgkomiteens leder Bodil Gjellebæk onsdag ettermiddag, opplyste hun blant annet at valgkomiteen også ville ha medierådgiver Kåre Hunstad inn i styret, og at Dag Skramstad, tidligere leder av Asker og Bærum Taxi, var foreslått som ny leder.

Vil ha mediemann i taxi-styret

Vil ikke være styreleder

Men allerede da andelseierne sto samlet på gangen utenfor møtelokalet i First Ambassadeur Hotel i Drammen, ble det klart at noen hadde gjort opp regning uten vert. For da Dag Skramstad kom, gjorde han det helt klart, at han kunne tenke seg en plass i styret, men slett ikke som leder.

Det var en strek i regninga for en rekke eiere, som kort før hadde uttalt til NRK, at forslaget fra valgkomiteen virket godt, men at det var behov for "en avklaring" rundt en person - Kåre Hunstad - som en tid har vært engasjert som medierådgiver for sittende styreleder.

Forsøkte å overtale Holst

En gruppe eiere, blant dem Bjørn Holst, Runar Reinhartsen og Ove Egon Skagen, har i fire måneder jobbet for å kaste styreleder Asif Khalil og resten av styret. Nå er det imidlertid klart, at Asif Khalil blir sittende som styreleder i to uker til.

Har forsøkt å kaste taxi-styret i fire måneder

Da det ble klart for dem at Dag Skramstad sto urokkelig fast på at han ikke ville ta på seg å være styreleder, ga flere eiere seg i kast med å overtale Bjørn Holst til å stille til valg som leder.

Dag Skramstad lot seg ikke overtale til å bli ny styreleder

Dag Skramstad lot seg ikke overtale til å stille til valg som styreleder. Her med andelseierne Terje Steen, Bjørn Holst og Runar Reinhartsen.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

- Har fått blåst ut litt steam

Etter en drøy time bak lukkede dører, var det klart at det blir ny ekstraordinær generalforsamling om to uker, fordi andelseierne ikke ville godkjenne innkallingen. Og selv om lydisoleringen i møtelokalet er god, var det ikke vanskelig å høre ut på gangen at det fra tid til annen gikk ei kule varmt, eller som daglig leder Odd-Ivar Gjersvik uttrykte det:

– Eierne har fått anledning til å blåse ut litt steam.

Fikk fanget fullt av problemer første uka

Full omstart

En av de første som forlot møtet, var valgkomiteens leder, Bodil Gjellebæk. Hun ville ikke uttale seg om hva som hadde skjedd bak de lukkede dørene, men benektet iherdig at hun tidligere på dagen hadde sagt til NRK at Dag Skramstad var innstilt som ny leder.

Andelseier Ove Egon Skagen

Andelseier Ove Egon Skagen har sammen med flere andre forsøkt i fire måneder å kaste styret i Drammen Taxi.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

Nå er det full omstart før eierne samles til ekstraordinær generalforsamling på nytt. Neste gang skal generalforsamlingen være bedre forberedt, ifølge daglig leder Odd-Ivar Gjersvik.

– De var uenige i innkallingen, og det var vi forberedt på. De ville ha bedre tid, og de ville være med på å utarbeide vedtekter for selskapet, uavhengig av hvilken selskapsform vi velger. Det må vi bare ha respekt for. Vi har tid til å forberede oss bedre enn vi har gjort, og det skal vi gjøre.

Odd-Ivar Gjersvik, daglig leder i Drammen Taxi

- Eierne har fått blåst ut litt steam, sier daglige leder Odd-Ivar Gjersvik i Drammen Taxi.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

– Det blir mye arbeid på deg de neste to ukene?

– Det gjør det. Men det er veldig mange spennende prosesser vi er inne i. Jeg synes også at det var et veldig godt møte. Det var litt temperatur. Folk hadde behov for å få blåst ut litt, og det synes jeg man skal få lov til å gjøre når man er eier av en organisasjon. Jeg tror vi fikk landet en del viktige baller, og at vi fikk en god samling i bånn.

– Vil andelseierne neste gang få seg forelagt forslag til nytt styre i god tid før generalforsamlingen?

– Det kan jeg ikke svare på, for jeg er ikke inne i de detaljene. Men det går jeg ut i fra. Jeg tror vi får et godt, nytt styre. Det jeg er enda mer opptatt av enn det, det er at man klarer å respektere generalforsamlingens avgjørelse.

– Det har vært mitt budskap i dag, til dem som er eiere, at velger man demokratisk, så må man respektere dem som er demokratisk valgt fram til det kommer en ny generalforsamling. Det tror jeg vi fikk kommunisert på en veldig god måte, sier Gjersvik.

Drammen Taxi

Om to uker samles andelseierne i Drammen Taxi på nytt til ekstraordinær generalforsamling.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK