Hopp til innhold

Farlig voldtektsmann tatt i Paris

Politiet sirklet inn den 35-årige mannen i det rumenske miljøet i Oslo og tok ham ved hjelp av DNA.

Pågrepet mistenkt

Politiet har pågrepet en rumener (35) i Paris, mistenkt for overfallsvoldtekten på Korsvoll i februar.

Foto: Mats Sparby (NRK)/Politiet

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde opplyser at mannen er siktet for flere kriminelle forhold i Norge, blant annet det grove overfallet av en 77 år gammel kvinne på Korsvoll i februar og voldtekt av en 86 år gammel kvinne på Etterstad i fjor sommer.

Hanne Kristin Rohde

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde.

Foto: Haram, Ola / Scanpix

Vi er veldig tilfreds med at personen nå er pågrepet, ut fra de handlingene han har begått overfor disse to eldre kvinnene, er han å anse som farlig, sier Hanne Kristin Rohde.

Rumensk miljø

– Vi hadde i vinter en bred etterforskning hvor vi sirklet inn blant annet det rumenske miljøet i Oslo fordi vi mente gjerningspersonen var å finne der.

Politiet fikk treff mellom DNA fra gjerningsstedet og DNA fra den pågrepne mannen.

Til TV2 sier Rohde at mannen ble sendt ut av Norge uten å ha blitt sjekket mot DNA-registeret først.

– Dette er en rutinesvikt, og skal ikke skje.

Etter internasjonal etterlysning fikk de beskjed i forrige uke om at han var pågrepet i Paris. Mannen er rumener og 35 år gammel.

Politiadvokaten på saken jobber nå med å få mannen utlevert til Norge.

Rohde sier at politiet er sikre på at de har tatt den personen som har overfalt de to eldre kvinnene.

– Men han skal selvfølgelig få mulighet til å forklare seg for politiet, så får vi høre hva han har å si, sier Hanne Kristin Rohde.

Ble funnet skadet

Den 77-årige kvinnen ble overfalt og funnet kraftig forslått i nærheten av Langmyrgrenda barnehage på Korsvoll 6. februar i år. Hun lå alvorlig skadet i respirator og kom til bevissthet etter to dager.

Begge kvinnene er lettet

Halldis Winje

Halldis Winje, bistandsadvokat til 77-åringen.

Foto: Schjærven

Den 77-årige kvinnen sier via sin bistandsadvokat Halldis Winje at hun er utrolig lettet over at overgrepsmannen nå er tatt.

– Hun har fortsatt fysiske skader, og med tiden har det blitt tøffere for henne også psykisk. Hun håper det er riktig mann som er tatt og at han får straffen han skal ha for det han har gjort, sier Halldis Winje.

Bistandsadvokaten til den 86-årige kvinnen sier at hun er sterkt preget både fysisk og psykisk av det som skjedde henne, og at hun er lettet over at mannen er tatt.

Bistandsadvokat Trine Rjukan

Bistandsadvokat Trine Rjukan

Foto: Privat

– Hun har hele tiden fryktet at denne mannen ville slå til igjen. Hun har fått sin bevegelsesfrihet sterkt innskrenket, sier Trine Rjukan.

Samme mann, flere overfall

Politiet ble tidlig sikre på at samme gjerningsmann også sto bak overfallet av en 86-årig kvinne på Etterstad i fjor sommer.

Tidligere har politiet sagt at de ikke utelukker at gjerningsmannen har operert flere steder i Norge og i andre land.