Tatt med 22 400 narkotiske tabletter på gata i Oslo

To kvinner fra Romania er varetektsfengslet etter å ha blitt tatt med store mengder narkotika og kontanter. Politiet sier de ser en økning i salg av tabletter fra østeuropeere uten fast opphold i Norge.

22400 narkotiske tabletter

STORT BESLAG: Kvinnene hadde store mengder piller på seg og i bilen parkert i nærheten.

Foto: Politiet

Da de to kvinnene, som er en del av et tiggermiljø i Oslo, ble tatt i Herslebs gate onsdag sist uke, var de i besittelse av store mengder narkotiske tabletter, både på seg og i en bil i nærheten. Til sammen beslagla politiet 22 400 tabletter og 63 000 kroner i kontanter.

– Vi så at de hadde en oppførsel som var litt mistenkelig og fulgt litt etter dem. De gikk inn i bilen for å hente piller fra depotet. Da ble de pågrepet, forteller politioverbetjent Svein Rune Andersen, som er operativ leder for politiets satsing i de åpne rusmiljøene.

Omsettes i stor skala

Pillene de ble tatt med, er vanlige i rusmiljøet i Oslo.

– Dette er angstdempende legemidler. I rusmiljøet omsettes disse tablettene i stor skala og brukes enten for å øke ruseffekten eller dempe bivirkningene av andre rusmidler, sier Andersen.

Kvinnene, som er rumenske statsborgere i 20- og 30-årene, ble fredag varetektsfengslet i fire uker.

Tidligere i måneden ble en mann pågrepet i samme område med 6300 narkotiske tabletter, også han rumensk statsborger.

Kontanter i veske

Kvinnene hadde 63 000 kroner på seg da de ble tatt.

Foto: Politiet

Øker

Oslo-politiet sier de ser en økning i salg av tabletter fra østeuropeere som ikke har fast opphold i Norge.

De fleste som er blitt pågrepet for salg eller besittelse av tabletter eller bortvist på grunn av mistanke om salg oppgir at de er i området for å tigge eller selge magasinet «Folk er folk», forteller politiet.

– Det har gått litt i bølger. Den siste tida har det vært en økning. Vi ser mye aktivitet og mye salg av narkotiske tabletter, sier Andersen.