Tatt for ulovlig hummerfiske

Den ene av to menn som ble tatt for ulovlig hummerfiske utenfor Onsøy onsdag, er tidligere tatt for ulovlig hummerfangst, opplyser politiet.

ulovlig hummerfiske

To båter ble beslaglagt i dagens aksjon. En fiskebåt og en mindre båt (som ligger i bakgrunnen på bildet).

Foto: Remi Drageset / NRK

De to mennene som ble tatt for ulovlig hummerfiske var i 40-årene og 70-årene.

– Fiskeridirektoratet hadde fått et tips om ulovlig hummerfiske, så vi dro ut og bistod dem. Da fant vi et samlenett med 23 hummer, sier politibetjent Jon Helge Holte om dagens aksjon utenfor Onsøy.

politi hummerbeslag

Politibetjent Jon Helge Holte.

Foto: Remi Drageset / NRK

Fisket ulovlig før

Med seg til kai i Fredrikstad har politiet og Kystvakten tatt med seg to båter. En mindre fiskebåt og en jolle, og alt fiskeredskap som var om bord.

– Den eldste av de to er tatt for liknende forhold før, opplyser operasjonsleder Martin Schie til NRK.

Mannen i 40-årene har ikke vært i politiets søkelys for ulovlig fiske før. De to mennene er satt i arrest og skal avhøres.

– Da er det opp til juristen å ta stilling til hva som skjer med dem videre, sier Jon Helge Holte som var med under dagens aksjon.

Små hummer

Flere av hummeren som ble funnet under aksjonen er ikke lovlig å ta opp, selv under det lovlige hummerfisket på høsten.

– Noen var under minstemålet som gjelder i hummerfiske perioden og så var det noen rognhummer, sier Holte. Han forteller at hummeren er satt ut i havet igjen.

I den samordnede aksjonen bidro også Kystvakten. På stedet foretok de dykk for å sjekke etter andre ulovlig garn og teiner.

ulovlige garn

I båtene ble det funnet flere garn som er brukt i det ulovlige hummerfisket.

Foto: Remi Drageset / NRK

Det er ikke vanlig at det blir funnet 23 hummer i et ulovlig garn. Operasjonslederen opplyser at politiet sjekker etter ulovlige garn og teiner når de er ute med politibåtene.

– Dette er miljøkriminalitet og ulovlig. Vi ser alvorlig på denne saken, sier operasjonsleder Martin Schie avslutningsvis.