Tatt da han skulle forlate landet

Politiet har pågrepet tre personer, siktet for å ha lurt bankkortet fra en eldre kvinne i Drammen for to uker siden. Den ene personen er varetektsfengslet i fire uker.

Bankkort

Politiet sier fremgangsmåten til tyvene er kjent. De overrumpler et eldre menneske og stjeler lommeboken med bankkort (illustrasjonsbilde).

Foto: Kim Jansson

Politiet tror at de tre sannsynligvis har spanet på kvinnen i forkant når hun har betalt i en butikk på Strømsø, og på en måten fått med seg hva kvinnens pinkode er.

Bankkortet er senere blitt brukt til å betale i butikker og ved kjøp av varer, forteller politiadvokat i Søndre Buskerud politidistrikt, Catherine Thiis-Evensen.

Ifølge politiet, dreier det seg om til sammen 15.000 kroner.

– Har trolig spanet på kvinnen

Den ene personen ble pågrepet onsdag denne uken. Han skal ha blitt pågrepet da han skulle forlate Norge med fly. De to andre ble pågrepet fredag ettermiddag på Drammen camping.

Hun forteller at politiet hadde en del bilder av gjerningspersonene som gjorde at de gjenkjente dem.

Forsvant i en svenskregistrert bil

Politiet fikk tips om hvem de mistenkte kunne være.

– Vi stoppet dem, men det viste seg at det ikke var riktige personer. De hadde ingen ting med dette bankkort-tyveriet, forteller Thiis-Evensen.

Likevel fikk politiet napp. Det viste seg at de tre personene som de stoppet, hadde med et annet kriminelt forhold å gjøre. Da de undersøkte stedet der de bor i Drammen, fant politiet maskara for 200.000 kroner. De tre; en kvinne og en mann, er nå pågrepet for maskaratyverier i flere butikker.