Hopp til innhold

Tarik stoppes av korona: – Veldig ubeleilig

Landslagsspiller Tarik Elyounoussi (32) rakk bare én kamp for sin nye klubb før ligaen ble stoppet i frykt for koronasmitte.

Landslaget i fotball trener, Tarik Elyonoussi

Tarik Elyounoussi har 60 landskamper for Norge, og håper å være med mot Serbia i slutten av mars.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Direktøren kom på treningen i dag og fortalte at det ikke blir noen kamp i morgen. Ligaen er innstilt inntil videre, sier Tarik Elyounoussi (32) til NRK.

Han tar en liten pause fra monteringen av IKEA-møblene for å prate med NRK. Han har fortsatt ikke kommet helt i orden i sin nye hjemby Hiratsuka i Japan, der han i helgen debuterte for klubben Shonan Bellmare.

Men nå blir det verken liga- eller cupkamper før tidligst 18. mars. Elyonoussi tror japanerne er ekstra bekymret for smitten ettersom de skal arrangere OL i Tokyo til sommeren.

– Bekymret for OL

– Jeg tror myndighetene er bekymret for OL. De har ikke lyst til å avlyse det, og vil gjøre alt i sin makt for å få det til, sier han.

Flere landslagsspillere er i en liknende situasjon. Fra før er fotballseriene i Kina og Sør-Korea lagt på is på grunn av virusfrykt. Det betyr at to andre landslagsaktuelle norske spillere, Ole Selnæs (Shenzhen) og Bjørn Maars Johnsen (Ulsan Hyundai), heller ikke får spilt tellende kamper en måned før nasjonsligaomspillet om EM-plass.

Gjennom vinteren har Elyonoussi slitt med flere småskader, og det er først den siste tiden han føler formen har nærmet seg. Men han skulle gjerne spilt kamper jevnlig den neste måneden.

– Jeg hadde akkurat begynt å bli bra i kroppen, så kom dette og man må stoppe opp. Det er ganske kjipt og kom veldig ubeleilig, sier han.

Håper på flere treningskamper

Samtidig har han tidligere vært med på landslaget om vinteren selv om han har spilt i den norske og svenske ligaen. Der starter ikke sesongen før i april, og sånn sett er fortsatt mulighetene til å være i kampform vel så god for ham som for spillerne som er i den norske ligaen.

– Det er planlagt en treningskamp på lørdag. Det vil nok fortsette med treninger og treningskamper fremover, så vi må holde oss i form, sier han.

Treneren på Europa-turne

Landslagsspillerne får liten tid sammen før kampen. Spillerne har ikke vært samlet siden november.

Dermed har assistenttrener Per Joar Hansen lagt opp til en svært omfattende reisevirksomhet for å treffe flest mulig av landslagsspillerne rundt omkring i Europa i løpet av vinteren.

– Det sier seg selv at tida er veldig knapp. Vi tror at en runde nå kan så noen tanker som vi kan ta med oss inn mot mars, og gjøre oss litt ekstra forberedt til kampen, forteller Hansen til NRK.

Per Joar Hansens reisekart frem til mars.

Slik er reiseruten til Per Joar Hansen i tiden før landskampene i mars.