Hopp til innhold

Tarik Elyounoussi klar for svensk fotball

Den norske landslagsspilleren har signert for Stockholmsklubben AIK.

Tarik Elyounouss

Tarik har 46 landskamper for det norske landslaget. Nå fortsetter han karrieren i den svenske klubben AIK.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Det bekrefter den svenske klubben selv mandag.

Den tidligere Fredrikstad- og Rosenborg-spilleren har skrevet under på en toårskontrakt med svenskene, etter at han brøt kontrakten med den greske klubben Olympiakos tidligere i vinter.

– Jeg har signert for AIK fordi jeg ønsker å være i en klubb som vil vinne titler og spille i Europa, som har lidenskapelige supportere og som har en plan for hvordan mine egenskaper som spiller passer inn i måten laget ønsker å spille. Jeg er veldig glad og ser frem mot å starte på den harde jobben med å forberede oss på den kommende sesongen, sier 29-åringen til aikfotboll.se.

Skal spille i Europaligaen

Elyounoussi dro til den greske toppklubben Olympiakos i 2016, og fikk flere kamper i den første sesongen i klubben. Men høsten 2017 ble han lånt ut til Qarabağ i Asarbasjan.

Låneoppholdet ble ingen stor suksess, og da han kom tilbake til Hellas ble det ingen ny kontrakt.

I AIK er de svært glade med å få på plass den norske landslagsspilleren. Elyounoussi får sine første treninger med sin nye klubb under en treningsleir i Dubai.

– Det viser at AIK har utviklet seg til en klubb der en spiller som Tarik Elyounoussi, som kommer fra den internasjonale scenen, ønsker å spille og bidra i den utfordringen klubben står overfor, sier sportssjef Björn Wesström i AIK.

Klubben havnet i fjor på andreplass i Sveriges øverste divisjon Allsvenskan. Det gjør at Tariki og hans lagkamerater skal prøve seg i Europaligaen neste sesong.

Elyounoussi har spilt 46 landskamper for Norge, og har skåret ni mål. Han har også flere kamper som kaptein.

Aftonbladet presenterte feil Elyounoussi

Samtidig som Tarik Elyounoussi skifter klubb, er det ventet at også hans fetter Mohamed Elyounoussi kommer til å bytte klubb i overgangsvinduet i vinter eller i sommer.

Ifølge VG jaktes «Moi» av flere engelske klubber.

Prislappen på den tidligere Sarpsborg- og Molde-spilleren skal være på omtrent 300 millioner kroner. I så fall vil han slå rekorden for den dyreste norske spilleren gjennom tidene.

Tarik Elyounoussi forvekslet med Moi

Aftonbladet brukte et bilde av Mohamed Elyounoussi da de skulle melde at fetteren Tarik var klar for AIK tirsdag ettermiddag.

Foto: Skjermdump Aftonbladet på Twitter

NB: Svenskene viser forøvrig igjen at de sliter med å se forskjellen på Tarik og hans fetter Mohamed.

Da Aftonbladet skulle melde om Tariks overgang til AIK på Twitter, la de ved et bilde av fetteren.

Også Norges landslagssjef Lars Lagerbäck forvekslet de to, da landslaget var samlet før kampen mot Nord-Irland i mars i fjor.

– De er jo ikke helt ulike, men jeg har lært dem å kjenne nå. På første trening med 23 spillere ropte jeg nok på feil Elyounoussi noen ganger ja, sa Lagerbäck til VG.