Hopp til innhold

Tapte hårfargesak - må ut med 750.000

Berit Andresen ble alvorlig og langvarig syk etter å ha farget håret hos frisøren, og gikk til sak mot frisøren og hårfargeprodusenten. Etter tap i retten er Askim-kvinnen dømt til å betale saksomkostninger på over 750.000 kroner.

Berit Andersen mener plagene hennes skyldes denne hårfargen fra Cutrin

Denne hårfargen var årsaken til Berit Andresens sivile søksmål mot frisøren og hårfargeprodusenten Lumene.

Foto: Petter Larsson / NRK

Det fatale frisørbesøket fant sted i november 2008. Etter å ha blitt alvorlig og langvarig syk etter hårfargingen, saksøkte Berit Andresen fra Askim både frisøren og hårfargeprodusenten Lumene.

LES OGSÅ:

– Opptrådte ikke uaktsomt

Askim-kvinnen gikk til sivilt søksmål for å klarlegge ansvaret for personskade etter hårfarging, og ble representert i retten av advokatfullmektig Kristin Kvanum Hestnes.

De to fikk ikke medhold i Heggen og Frøland tingrett. Da dommen falt i i april, ble Andresen isteden idømt betaling av saksomkostninger på over 750.000 kroner, skriver Smaalenenes avis.

Retten mener det er fulgt en normal framgangsmåte for hårfarging, og at frisøren ikke har opptrådt uaktsomt.

LES OGSÅ:

Tilbød forlik

Saksøkeren viste til at produsenten Lumene bruker kjemiske fargestoffer, til tross for visshet om at dette kan være skadelig for forbrukerne. Heller ikke på dette punktet fikk hun medhold.

Kosmetikkselskapet Lumene som produserer hårfargen, fremsatte i forkant av hovedforhandlingene et forlikstilbud på 80.000 kroner. Dette ble vektlagt da retten skulle vurdere saken.

Verken Andresen eller advokat Hestnes ønsker å kommentere dommen.