Familien uten håp

– Det er gått 24 timer og de har fortsatt ikke funnet ham, sier sønnen i Facebook-video. Letearbeidet etter faren i Hivjufossen i Hallingdal fortsetter.

Hivjufossen

TURISTMÅL: Hivjufossen i Hallingdal er et populært turistmål, og mange vil se den vakre fossen. Men det er også et farlig område å bevege seg i, søndag falt en amerikansk turist ned i fossen da han var på tur med familien sin.

Foto: Politiet

Søndag ettermiddag falt en amerikansk to-barns far ned Hivjufossen i Hol. Mannen i 50-årene er fremdeles savnet, og det er en pågående leteaksjon.

I et leserbrev til Hallingdølen takker Truls Holth, som er talsmann og nær venn av den amerikanske familien, politi, Røde Kors og frivillige for deres innsats i søket etter den amerikanske to-barns faren som falt ned Hivjufossen.

På ferie før studier

Mannens kone, og hans to sønner var øyenvitner til den tragiske ulykken. På Facebook forteller sønnen Evan Hart hva som skjedde. Familien var på ferie i Norge med familien, og besøkte turistattraksjonen da han skled og falt.

Skjermdump Evan Hart

LITE HÅP: Skjermbilde fra sønn til den savnede amerikanerens Facebook-side. Han har lagt ut en video som forklarer hva som skjedde med faren, da familien var på tur til Hivjufossen.

Foto: Skjermbilde

I Facebook-videoen forteller sønnen at familien var i Norge for å gjøre litt sightseeing noen uker før han begynner på skole her til høsten.

Familien hadde gått opp på en høyde for å få utsikt til Hivjufossen da ulykken skjedde.

– Faren min skled og falt. Vi så at han falt, men ikke hvor han endte opp, forteller han i videoen.

Lite håp

Sønnene ringte redningsmannskaper som rykket ut med helikopter og dykkere, men hjelpearbeidet har til nå vært vanskelig. Ifølge lensmann i Hol, Torstein Seim, kan letearbeidet ta flere dager.

På grunn av dårlig vær og vanskelig terreng har politiet måttet bruke drone i søk etter mannen. Dykkere har ikke kunnet starte søk før vannføringen i fossen ble mindre.

Da Facebook-videoen ble postet 25. juli hadde ikke sønnen mye håp igjen.

– Det er gått 24 timer og de har fortsatt ikke funnet ham. Vi har snakket med hjelpearbeidere og har fått høre at det er umulig for noen å overleve under slike forhold.

Hart avsluttet videoen med å takke for all støtte fra venner på Facebook.

Familien befinner seg for øyeblikket i Oslo hos venner mens letearbeidet pågår.