Hopp til innhold

Skrytevideo fra taggere

Videoen av taggeraksjonen som satte T-banen ute av spill i 2004 ligger nå publisert på internett. Videoen viser både innbrudd og skadeverk.

Taggere i Oslo
Foto: Hentet fra youtube.com

Videoen av hærverket ligger publisert på nettstedet YouTube, og viser blant annet at taggerne brukte en skjærebrenner da de tok seg inn i T-banetunnelen på Vestli i Groruddalen.

21 T-banevogner ble tilgriset med spraymaling under angrepet i 2004, som var det mest omfattende hærverk-angrepet mot Oslo Sporveier noensinne, skriver VG Nett.

- Helt ubegripelig

Videoen er trolig den samme som den som ble forsøkt solgt over disk i Oslo for en tid tilbake.

- Vi er ganske forbløffet over at denne videoen har dukket opp igjen. Vi kjørte en prosess med politiet den gangen, i 2004, og fikk stoppet utvgivelsen av videoen, og siden har ikke vi hørt noe om dette. Vi regnet med at saken var død og begravet, før den plutselig dukket opp på nettet igjen. Helt ubegripelig, sier informasjonssjef Bjørn Rydmark i Oslo T-banedrift til Østlandssendingen. 

Tagging på t-banen i Oslo
Foto: Hentet fra youtube.com

 Videoen viser hvordan taggerne dekker til stedet de bryter seg gjennom for å komme seg inn i T-banehallen.

Den fire minutter lange videoen viser resultatet av taggingen, med klipp fra NRKs reportasje om hærverket.

Sporveien anmeldt både hærverket og videoen til politiet i 2004. 

- Saken ble etterforsket ved etterforskningsavsnittet på Stovner politistasjon, men ble henlagt i 2004, opplyser politibetjent Tone Fegri ved Oslo-politiet til VG Nett.

Frykter smitteeffekt

Nå vurderer Sporveien å anmelde videoen på nytt.

- Vi må forsøke å stoppe dette her. Denne videoen viser flere kriminelle forhold. For det første et innbrudd på området vårt, hvor de tar seg inn med skjærebrenner, og for det andre hærverket de gjør på vognene våre, sier Rydmark.

Nå frykter han at publiseringen av videoen vil skape en smitteeffekt.

- Vi har dessverre sett ved tidligere anledninger at dette har en smitteeffekt. Andre vil gjerne gjøre det samme, og vise at de er like gode som de taggerne som har gjort dette. Vi syns det er sørgelig at det ikke er en slags selvjustis hos de som administrerer disse nettstedene, sier Rydmark.