Hopp til innhold

Ta toget til Moss lufthavn Rygge

Bor du i Oslo eller Göteborg holder det å kjøpe en togbillett til Rygge stasjon hvis du skal ut å fly fra Moss lufthavn Rygge.

Moss Lufthavn Rygge

Moss Lufthavn Rygge

Foto: NRK/Lars Håkon Pedersen

Onsdag 17. oktober åpner Moss lufthavn Rygge for trafikk. Første fly går til Gran Canaria.

Tog

Tog

Foto: Knai, Vidar / SCANPIX

Maxitaxier vil bringe togkundene uten ekstra kostnad fra Rygge togstasjon til Moss lufthavn Rygge.

Bor du i Oslo eller Göteborg holder det å kjøpe en togbillett til Rygge stasjon, så gjelder billetten frem til Rygge.

Ytterligere forsterkninger

I dag ender lokaltogene på Østfoldbanen opp i Moss. NSB utelukker ikke at togtilbudet kan bli ytterligere forsterket fra Rygge hvis etterspørselen blir stor.

- Det er begrenset sporkapasitet ved Rygge stasjon, men hvis etterspørselen blir veldig stor må NSB vurdere om det skal gjøres ytterligere forsterkninger på togtilbudet i Østfold, sier strekningsansvarlig for Østfoldbanen i NSB, Terje Andersen.

Når tilbudet på Moss lufthavn Rygge utvides i februar 2008 blir maxitaxi byttet ut med busstransport mellom flyplassen og Rygge stasjon.

Kart til Moss Lufthavn RYgge

Kart til Moss Lufthavn RYgge

Foto: Moss Lufthavn Rygge

Konkurransedyktig

- NSB er en spennende alliert, som vi ser frem til å ha et nært samarbeid med. Det er gledelig at NSB allerede involverer seg, slik at toget blir en god og konkurransedyktig transportør for alle som bruker flyplassen, sier markedssjef for Moss lufthavn Rygge, Silje N. Thoresen.

- Onsdag er en stor dag og vi gleder oss til et nært samarbeid for å frakte flypassasjerene frem og tilbake til Moss Lufthavn Rygge, sier Terje Andersen, strekningsansvarlig for Østfoldbanen i NSB.

- Det er viktig at kundene og de som skal bruke flyplassen kan reise dit på en miljømessig og bekvem måte. Det er ingen tvil om at NSB vil spille en viktig og stor rolle.

Potensielle flykunder

- NSB har cirka 1,4 millioner kunder som passerer Rygge hvert eneste år. Og jeg tror det er mange potensieler flykunder ombord i togene våres som kan benytte seg lufthavnen, sier strekningsansvarlig for Østfoldbanen i NSB, Terje Andersen.

Det vil også bli utvidet stoppetid ved Rygge stasjon.

Les mer om flyplassen og rutetilbudet.