Syklist døde - bilfører siktet for drap

En mannlig syklist døde lørdag kveld etter en påkjørsel nær Gardermoen. Bilføreren stakk fra stedet, men er nå pågrepet og siktet for uaktsomt drap.

Fem syklister påkjørt

PÅKJØRT: Ulykken skjedde ved Kneppejordet på Fylkesvei 176, rett før krysset til E16. Fem syklister som syklet i en klynge ble påkjørt av en personbil.

Foto: Odd Iversen / NRK

Romerike 110- sentral meldte først om en front-mot-front kollisjon, men det viste seg å være en ulykke mellom en bil og flere syklister. Nødsentralen fikk melding om ulykken klokka 15.14.

Ulykken skjedde ved Kneppejordet på Fylkesvei 176, rett før krysset til E16.

Ifølge politiet ble alt fem syklister påkjørt. En mannlig syklist omkom.

Det ble først meldt at en annen mannlig syklist var alvorlig skadet, men det viste seg å ikke stemme. De tre andre syklistene er heller ikke skadet.

De fem syklistene skal ha syklet i en gruppe langs veien da ulykken skjedde. Ifølge Skovereng er ingen av syklistene fra området rundt Gardermoen.

Siktet for uaktsomt drap

Bilisten som kjørte på syklistene stakk av fra stedet etter ulykken, men politiet fikk kontroll på føreren kort tid etter hendelsen.

Mannen ble pågrepet og er nå siktet for uaktsomt drap.

Sjåføren er en mann i begynnelsen av 40-årene fra Nannestad. Han skal ha vært alene i bilen.

Mistenker at sjåføren var ruspåvirket

Politiet sier det er for tidlig å si noe om hvordan ulykken skjedde. De mistenker at sjåføren var påvirket av rusmidler.

– Han ble pågrepet like i nærheten av ulykkesstedet. Vi har mistanke om at han har kjørt ruspåvirket, og vi skal nå ta en utvidet blodprøve av han, sier Torleif Skovereng i Romerike-politiet til NRK.

En utåndingsprøve viste relativt høy promille, sier lensmannen i Nannestad og Gerdrum til TV2.

Flere vitner så selve ulykken, og politiet har avhørt flere på ulykkesstedet.