Sykler til Paris for sin døde sønn

Henning Bernhardsen er en av 90 nordmenn som skal sykle til Paris til inntekt for Barnekreftforeningen. Turen blir ekstra spesiell.

Henning Bernhardsen

GLEDER SEG: Henning Bernhardsen gleder seg til å sykle for en god sak, selv om han mistet sønnen sin i kreft for to år siden. Nå sykler han til inntekt for Barnekreftforeningen sammen med 89 andre nordmenn.

Foto: Anette Torjusen / NRK

– Den siste reisen vi hadde sammen før han døde, var til Paris for å se Tour de France. Så det blir spesielt, sier Henning Bernhardsen.

For to år siden mistet han sin 17 år gamle sønn i kreft. Nå skal han sykle fra Halden til Paris for å samle i 2,5 millioner kroner til Barnekreftforeningen sammen med «Team Rynkeby».

– Fikk enorm støtte

Sammen med 28 andre østfoldinger trener Bernhardsen jevnt og trutt for å makte de 1200 kilometerene til Paris. 2. juli samles 90 syklister fra hele landet for å sørge for at kreftforskingen får mer penger.

I 2014 donerte «Team Rynkeby» 40,974 millioner kroner til kampen mot barnekreft. Av dette gikk 1,042 millioner til Barnekreftforeningen.

Team Rynkeby håper å samle inn én million kroner.

Selv forteller Bernhardsen om en helt uvurdelig støtte de fem årene sønnen var syk før han døde.

– Vi fikk en enorm støtte og folk bruker fritiden sin på å hjelpe andre. Da er det ikke vanskelig for meg å bidra til en så god sak, sier han.

Det er første gang han er med på sykkelturen, og han medgir at det blir spesielt å komme tilbake til Paris, byen han sist besøkte sammen med sønnen sin.

– Jeg gleder meg også, selv om det blir en helt spesiell tur.

Han forteller videre at han vet at pengene kommer ekstra godt med.

– Liker å bidra til noe viktig

Line Håkensen er treningsansvarlig for østfoldingene, og hun er en en av tre jenter som skal sykle turen. Det blir også første gang for henne.

Line Håkensen

VIKTIG: Line Håkensen er treningsansvarlig for Team Rynkeby i Østfold. Hun er en av tre damer her fra landet som skal sykle 2. juli.

Foto: Anette Torjusen / NRK

– Jeg har syklet i 19 år, samtidig som jeg har jobbet med frivillighet og dugnad i mange år. Jeg liker å lære nye veier, få nye venner og bidra til noe viktig, forklarer hun.

Så langt har Østfold-laget greid å samle inn 850.000 kroner av de 2,5 millionene. Penger som sponsorer støtter dem med.

For å klare å sykle til Paris, har syklistene hatt langturer sammen annehver helg i tillegg til treningsøkter utenom.

De har også meldt seg på rittet Landegrensen.