Hopp til innhold

Sykkelhoteller til 15 millioner ennå ikke åpnet

Til våren kan syklister i Oslo glede seg over trygg parkering i to nye sykkelhoteller. Ved T-banestasjonene på Grorud og Ryen blir det plass til totalt rundt nitti sykler bak låste dører.

Sykkelhotellene har kostet over femten millioner kroner totalt og sto ferdig i august 2021, men er ennå ikke åpnet.

Forsinkelsen skyldes blant annet problemer med å skaffe vektere som skal sørge for sikkerheten, ifølge divisjonsdirektør Rune Gjøs i bymiljøetaten i Oslo kommune.

– Vi er dessverre forsinket fordi vi ønsket å ha en vektertjeneste for de to sykkelhotellene. Vi hadde et anbud i høst, men fikk dessverre ingen tilbud. Vi er i dialog med Sporveien på at de kan ta vektertjenesten for oss, så vi satser jo på at sykkelhotellene skal åpnes i god tid før sesongstart. Foreløpig har vi dessverre ikke noen konkret dato, men det er nært forestående, sier Gjøs til NRK.

– Våre sykkelhotell er høystandard anlegg som er innelåst med kameraovervåking, dedikert for sykkelparkering, sier Gjøs.

Sykkelhotellene låses opp ved å bruke appen "Sykkelhotell i Oslo" og abonnementet koster femti kroner i måneden.

Fra før er det ett kommunalt sykkelhotell i Oslo. Det står ved Oslo S og har 160 plasser.

Bane Nor står for driften, og i vårt område driver de også sykkelhoteller ved togstasjonene i Asker, Heggedal, Kløfta, Kolbotn, Lillestrøm, Lørenskog, Rosenholm, Sandvika, Ski, Vevelstad og Ås.

Sykkelhotellet på Ryen.
Foto: Oslo kommune / bymiljøetaten