Hopp til innhold

Sykehusjournal funnet

Sykejournalen til mannen som er siktet for tre drap, er funnet. Nå har advokatene to eksemplarer, politiet har fremdeles ingen.

Boligen på Kalbakken
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Journalen ble sendt i posten for to uker siden. I dag kom den til rette.

Ifølge VG inneholder journalen detaljerte opplysninger om 30-åringens sykdomsbilde mens han ble behandlet ved Grorud distriktspsykiatriske senter.

Politiet er nektet innsyn i journalen, mens den er frigitt for advokatene i saken.

Sykehuset sier nei til politiet fordi de frykter at opplysningene skal lekke ut slik at det skader den drapssiktede pasienten og hans familie.

- Jeg kan bekrefte at journalen er frigitt for advokatene, og at den ble sendt rekommandert fra vårt kontor for om lag to uker siden, sier direktør for psykisk helsevern ved Akershus universitetssykehus (Ahus), Trond Rangnes, til VG Nett.

Fant igjen hentelappen

Advokatene Abid Q. Raja og Truls Dramer sa de ikke har fått beskjed om at journalen er frigitt, og at de ikke har mottatt noe brev.

Men etter å ha lett litt grundigere, fant advokatene hentelappen, og kunne i ettermiddag hente pasientjournalen til den trippeldrapssiktede 30-åringen.

- De dokumentene som det har vært full forvirring rundt har hele tiden vært på postkontoret. Etter grundige undersøkelser har hentelappen kommet til rette, og de er nå hentet, opplyser advokatfirmaet Hestenes og Dramer til VG Nett.

Tidligere i dag fikk også advokatkontoret en ny kopi av journalen fra Ahus, siden de fryktet at postsendingen var borte for godt. Dermed sitter forsvarerne nå på to kopier, mens sykehuset fortsatt nekter politiet noe som helst innsyn i pasientopplysningene.