Sykehusansatt siktet for grovt underslag

En ansatt ved Sykehuset Østfold skal ifølge Fredriksstad Blad være siktet og fengslet for grovt underslag.

Sykehuset Østfold, Kalnes
Foto: Heidi Gomnæs / NRK

Politiet mottok en anmeldelse fra Sykehuset Østfold den 22. desember, bare to dager før julaften. Samme dag arresterte politiet vedkommende, som siden har sittet varetektsfengslet med brev- og besøkskontroll.

Betydelig beløp

Knut-Aleksander Hymer

Politiadvokat Knut-Aleksander Hymer ønsker ikke å si noe om hvor mye som skal ha blitt underslått.

Foto: Tomas Berger / NRK

Hvor stort underslaget det skal være snakk om, ønsker politiet ikke å uttale seg om, men politiadvokat Knut-Aleksander Hymer sier det er en betydelig sum.

– Det er for tidlig i etterforskningen å si noe konkret om selve underslaget, annet enn at det er snakk om et betydelig beløp og at vi ser svært alvorlig på saken.

Politiadvokaten forteller videre at den siktede har samarbeidet godt med politiet, men hvorvidt vedkommende har erkjent siktelsen vil han ikke si noe om.

– Vi har brukt store deler av romjulen til å etterforske saken, og kommer også til å fortsette etterforskningen utover året. Vi er fortsatt inne i en tidlig fase av etterforskningen, avslutter Hymer som ikke ønsker å kommentere hvor vedkommende jobber eller om det er snakk om en kvinne eller mann.

LES OGSÅ: Håndverker skal ha tjent sju millioner kroner svart

Tar det tungt

Kristin Morch

Ifølge forsvarer Kristin Morch tar klienten siktelsen svært tungt.

Foto: Ytterbøl & Co

Forsvarer Kristin Morch bekrefter at den ansatte har vært samarbeidsvillig, men kan ikke kommentere saken utover det politiet sier.

– Min klient er langt nede og tar saken veldig tungt. Hvorvidt han erkjenner straffskyld eller ikke, ønsker jeg ikke å kommentere, men jeg kan si at han samarbeider svært godt med politiet.