Hopp til innhold

Sykehus for 500.000

Sykehuset Buskerud vil bygge nytt storsykehus for hele vestregionen, de skal dekke en befolkning på en halv million mennesker.

Sykehus-seng
Foto: Scanpix

Tirsdag leverte ledelsen ved Sykehuset Buskerud sine planer for realiseringen av et nytt sykehus til Helse Sør-Øst.

Det nye sykehuset skal ikke bare være et sykehus for befolkningen i Buskerud, men et stort sykehus for alle innbyggerne vest for Oslo.

- Det blir bortimot en halv million mennesker, forteller administrerende direktør ved Sykehuset Buskerud, Marit Lund Hamkoll.

Trenger nytt sykehus

Sykehuset Buskerud fikk et oppdrag fra Helse Sør-Øst om at de måtte bygget et billigere sykehus. Samtidig har man fått den såkalte hovedstadsprosessen, der Sykehuset Buskerud, Blefjell Sykehus, Ringerike Sykehus og Sykehuset Asker og Bærum er ett sykehusområde. I dette området trenger man et nytt sykehus som skal ha kapasitet til alle innbyggerne bortimot en halv million mennesker. Det er et sykehus med en budsjettramme på 3 milliarder kroner.

- Og et nytt sykehus skal forhåpentligvis være ferdig mellom 2016 og 2020. Det betyr at vi skal ha pasienter fra et større område, sier hun.

Et nytt sykehus innebærer ikke at man legger ned allerede fungerende lokalsykehus.

- Vil få bedre tilbud

Det nye, Sykehusområdet Vest, som Sykehuset Buskerud er en del trenger et nytt storsykehus. Og med et nytt sykehus vil pasientene få et bedre tilbud sier Hamkoll.

- Slik situasjonen er nå så trenger Sykehuset Buskerud å fornye seg. Det har lenge vært planer om et nytt sykehus, og det er helt klart at de som i dag hører til dette sykehuset vil få et mye bedre tilbud, sier hun.

En ting som ikke er bestemt ennå er lokaliseringen av sykehuset. Og ledelsen ved Sykehuset Buskerud har fremdeles to alternativer.

- Det ene er å legge et nytt bygg på en ny tomt, og da tenker vi på Gullaug. Det andre er å bygge nytt der sykehuset ligger i dag, sier hun.

Les også: Skuffet varaordfører