Hopp til innhold

Svindler ringte til radiokanal - gikk rett på lufta

Svindleren som ringte til Radio Prime Halden torsdag vet trolig ikke hva hun har vært med på. Hør opptaket!

Trond Henriksen

Programleder i Radio Prime Halden, Trond Henriksen. Her fra en sending på Halloween i 2011.

Foto: Radio Prime Halden

At folk forsøker å svindle uvitende nordmenn via mer eller mindre tvilsomme e-poster er godt kjent. Men at de ringer til personene de forsøker å svindle skjer ikke like hyppig.

Hadde kvinnen som forsøkte å lure programleder i Radio Prime Halden, Trond Henriksen, visst hva hun ble med på – da hadde det trolig også blitt siste gangen hun forsøkte nettopp dette trikset.

– Hun ringte til studiotelefonen og presenterte seg som en fra teknisk avdeling i Windows. Hun sa at hun ville hjelpe meg med datamaskinen, hvis jeg ga henne tilgang. Jeg skjønte med en gang at det ikke er slik Microsoft gjør det, sier Henriksen til NRK.no.

Den erfarne radioverten oppfattet raskt hva som var i ferd med å skje, og tok opp samtalen som til slutt endte med at damen ber programlederen om å «go to hell», skriver radiokanalen på sine Facebook-sider.

– Med den avslutningen, så ble det jo veldig fin radio, hvis man skal snakke om det faglige, ler Henriksen. Det er ikke hver dag en svindler ringer til en radiostasjon, og jeg må jo si at det beriker hverdagen. Jeg var heldig som satt i studio da hun ringte, sier Henriksen til NRK.

(Artikkelen fortsetter under lydboksen)

Svindleren som ringte Radio Prime Halden hadde nok angret hvis hun hadde hørt dette opptaket.

– Viktig at vi synliggjør metodene

Opptaket ble spredd ut til offentligheten via Radio Primes egne nettsider, og Facebook-side. I tillegg til at det ble sendt direkte på radio.

– Vi la det ut til skrekk og advarsel. Når de til og med greier å ringe et radiostudio, så tenker jeg at det er mange som kan bli lurt. Vi hadde også politiet på lufta, og de kunne fortelle at noen hadde blitt lurt senest i går. Da er det viktig at vi synliggjør metodene de bruker, sier Henriksen.

– I tillegg til at det ble fin radio, så ble jeg også litt irritert. Det er mange som kunne ha gått på dette, og det er litt skremmende å tenke på, legger han til.