Seriesølv og cupgull. To store høydepunkt for Strømsgodset de siste årene. Begge triumfene er oppnådd i Godsets periode med lavkarbokosthold.
Kenn Hallstensen er mannen bak prosjektet. Lavkarboentusiasten har jobbet med Strømsgodset siden 2006.
– Vi veier spillerne og måler fettet på kroppen med denne, sier Hallstensen, og viser frem er stor klype.
- Les også:
- Les også:
– Du føler deg piggere
Hallstensen har også ansvar for å sette opp individuelle kostholdsplaner for spillerne.
– Mat er kroppens drivstoff. og fyller du på riktig så får ut bra energi, sier Thomas Sørum.
Kollega Lars Sætra er enig.
– Du føler deg piggere og lettere. Og du blir ikke så sliten. Du holder lenger i kamper, sier han.
Har kuttet ut
Tidligere har også Odd hatt en tydelig lavkarboprofil. Men nå har Odd kuttet samarbeidet med lavkarborådgiver Kenn Hallstensen.
– Det er fordi vi ikke har råd til det. Vi skulle gjerne hatt Kenn her vi. Han er kjempeflink og har gjort en god jobb her, men det går rett og slett på penger, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.
(Artikkelen fortsetter under videoen)
Spesialister i Olympiatoppen har tidligere uttrykt seg kritisk om lavkarboprosjektene i toppidretten.
– Både i toppfotball og i toppidrettsmiljøet internasjonalt så er det lagt dødt at lavkarbo vil føre til bedre prestasjoner, sier ernæringsfysiolog Heidi Holmlund i Olympiatoppen.
Men Odd-treneren kan fortelle om gode resultater.
– Vi har veldig gode erfaringer, men det er ikke sånn vi sitter og drikker baconfett til frokost, slik mange tror, sier Fagermo.
- Les også:
- Les også:
Fulgte ikke lavkarboregimet
Odd-spiss Frode Johnsen er en av flere spillere som har valgt å ikke følge klubbens lavkarboopplegg. Hans kosthold har vært det samme i mange år.
– Kroppen har fungert bra som den er, og jeg har ikke behov for å gå ned i vekt. Så jeg ser ikke noen grunn til å endre på et kosthold jeg har holdt på med i 20 år, sier Johnsen.
I Drammen kan det virke som om noen av spillerne er litt misunnelige på Odds veteranspiss som nå slipper mas om lavkarbo.
– Det kunne vært fint med en kakebit av og til, smiler Adam Larsen Kwarasey.