Svensk jubel for Moss Lufthavn

Svenske kommuner i Bohuslän regner med å kunne fly flere hundre tusen turister til Moss Lufthavn Rygge i et samarbeide med Østfold fylkeskommune.

Moss Lufthavn Rygge

Svenske kommuner og reiselivsbedrifter i Bohuslän er villige til å satse penger i et fellesprosjekt med Østfold for helårsturisme for regionen syd for Oslo og nord for Gøteborg via Moss Lufthavn Rygge (bildet).

Foto: Moss lufthavn Rygge

- Dette er det beste som har hendt turismen på våre kanter på lang tid. I vår kommune vil vi løfte satsingen på turisme opp til et nytt nivå, sier varaordfører i Strømstad Sven Moosberg til NRK.

Han sier kommunen står helt og fullt bak samarbeidsprosjektet på tvers av grensen, der Østfold og Bohuslän sammen skal forsøke å kapre turister ute i Europa.

- Kommuner, lokale og regionale næringslivsaktører i Bohuslän vil gjerne samarbeide med norske interesser om utviklingen av et reislivsprodukt via Moss Lufthavn Rygge, sier han.

Video nsps_upload_2009_12_17_17_10_11_1752.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Stor satsingsvilje

De svenske kommunene nord i Bohuslän, hoteller og andre bedrifter knyttet til reiselivsnæringen er villige til å satse penger på samarbeidsprosjektet.

- Både kommunen og de private interessene forstår jo at dette er en ypperlig mulighet, og vil bruke penger. Men vi må komme igang og vi må levere, sier han.

Tanken er at området fra syd for Oslo til nord for Gøteborg skal markedsføres, og at det skal skapes et reiselivsprodukt der det "drypper litt på alle" i regionen.

Les også:
Strømstad beste gründerby
Suksess i sommerparadis
Norskeinvasjon i gjestehavnene

Helårsturisme for europeere

Koster, Bohuslän

Vakker, rolig og uberørt natur langs kysten av Østfold og Bohuslän skal lokke turister fra Europa.

Foto: Rainer Prang / NRK

Strømstad kommune er allerede en gigant i svensk reiselivsnæring, på tross av sin egentlig beskjedne størrelse med rundt 11 000 fastboende, og et av de mest populære reisemålene innenlands.

Kommunen har nå sikret seg en næringssjef med bred reiselivsbakgrunn, ny turistsjef og øker bevilgningene til turistsektoren i 2010.

Ved å satse på bred markedsføring mot europeere håper Strømstad at byen skal få tilsig hele året av turister, også utenfor høysesongen sommertid.

- De turistene vi ser for oss her, enten de kommer fra de baltiske land, England, Syd-Europa eller fra Nederland, vil vi gjerne tilby vakker, rolig og urørt natur. Skjærgården vi har på begge sider av grensen og gjennomarbeidede produkter som er spesielle for regionen, vil virkelig være noe å tilby hele året, sier Moosberg til NRK.

Full trøkk fra 2010

Østfold fylkeskommune har samlet trådene på norsk side av grensen og jobbet aktivt for å få turister som flyr inn til Norge via Rygge til å kaste et blikk også på Østfold, når de først har satt foten på norsk jord.

Svenskene vil enda mer med fellessatsingen over grensen, og vil gå offensivt til verks overfor europeerne.

- Hvis vi gjør dette i fellesskap, så kan begge lands kommuner og næringsliv nyte godt av Moss Lufthavn Rygge, sier Sven Moosberg.

De svenske kommunene ønsker å få full fart i turistprosjektet aller helst fra 2010.

- Jeg ser ikke bort ifra at vi allerede i 2010 kan fly inn rundt 200 000 turister til dette prosjektet via Moss Lufthavn Rygge. På sikt kan vi mangedoble dette antallet, sier Strømstads varaordfører til NRK.

Les også:
To nye Ryanair-ruter fra Rygge
Enorm trafikkvekst på Rygge
Blir femte størst i Norge