To personer omkom i ulykke

En 53 år gammel Oslo-mann og en 78 år gammel mann fra Sverige mistet livet i en kollisjon mellom en varebil og en personbil på Romerike. I tillegg har det vært ti andre trafikkulykker i Akershus torsdag. Det er svært glatte veier i fylket.

Ulykke på fylkesvei 170 på Heia i Fet på Romerike 2. juledag. To omkom.

Innsatsleder Bjørn Christian Willersrud i Romerikspolitiet ved ulykkesstedet på Heia i Fet.

Dødsulykke Fet

Ulykkesstedet ved Heia i Fet kommune.

Foto: Ida Dahlback / NRK

Politiet fikk melding om ulykken klokka 12.00. Statens Ulykkeskommisjon og kriminalteknikere fra politiet er nå kommet frem til ulykkesstedet.

– Det var en møteulykke der to mennesker i personbilen omkom. Føreren av varebilen er kjørt til Ahus med lettere skader. Vegen blir stengt en god stund fremover, sier Arild Ruud, operasjonsleder ved Romerike politidistrikt.

Ulykken skjedde ved 12-tiden 2. juledag på Fylkesvei 170 ved Heia i Fet kommune på Romerike. Vegen er stengt.

Årsaken til ulykken er ikke kjent, men NRKs reporter på stedet forteller at det er en krapp sving der ulykken skjedde og veldig glatt på veien.

Laster Twitter-innhold

Det har vært flere trafikkulykker på Romerike den siste timen.

Flere ulykker torsdag formiddag

Artikkelen oppdateres

14:26 Trafikkulykke i krysset Sykehusveien/Kloppaveien i Lørenskog.

14:06 Det har vært en trafikkulykke på E16 ved Gardemoen flyplass. 2 biler er innblandet, trolig ikke personskade.

13:45 På E6 ved Minnesund har det vært et trafikkuhell med 4 biler involvert. Ukjent skadeomfang, opplyser politiet. Nødetatene på vei.

12:58 En buss har kjørt inn i autovernet på E 18 mellom Høvik og Strand, melder politiet i Asker og Bærum. Køen som har oppstått kommer av at folk sakker farten for å se.

12:46 En bil har kjørt av vegen og landet på taket i Erikstadvegen ved Pepperstad i Vestby. Føreren er uskadet, melder politiet i Follo.

12:29 En bil har kjørt av veien og landet på taket i Galbyveien i Vestby. Uvisst om personskade, melder politiet i Follo.

12:02 Nødetatene er på vei til trafikkulykke på Fylkesvei 170 ved Heia i Fet kommune.

11:59 Det har vært en sykkelulykke ved Killingmo i Aurskog-Høland. Det er meget glatt i området, melder Romerike 110-sentral ‏

11:57 Nødetatene er på vei til trafikkulykke på E16 mellom Vormsund og Nybakk.

11:53 På E16 er en bil kjørt av veien mellom Nybakk og Vormsund. Det er meldt om lettere personskade, opplyser politiet på Romerike.

11:44 Front mot front-kollisjon ved Fetsundbrua. 3 biler måtte taues inn. Det var til sammen 10 personer i bilen. Alle er uskadet. Det er meget glatt i området, opplyser politiet på Romerike.

Fuktighet i lufta fryser på

Selv om det er plussgrader i lufta gjør tele enkelte steder asfalten svært glatt. I formiddagstimene har vegvesenet ute biler som salter eller strør de glatte partiene.

– Det er enkelte partier der asfalten er helt fin, og så er det andre steder der det er tele i bakken og fuktigheten i lufta fryser på, sier Lars Berntsen, trafikkoperatør i Statens Vegvesen.

Særlig øst i Akershus har Statens Vegvesen fått meldinger om glatte partier på veiene.

– Det er i området rundt Kløfta og Vormsund, i Aurskog-Høland og videre nedover mot Østfold. Også fra Nesodden har vi fått rapporter om glatte veier, sier Lars Berntsen.

Politiet på Romerike sier at det har vært flere ulykker i området og de ber folk kjøre forsiktig.

En syklist veltet i krysset Haldenvegen/Gauteidvegen på Frogner på Romerike tidligere i formiddag.

– Syklisten opplyste til politiet at han mistet kontroll over sykkelen fordi det var så glatt. Han er kjørt til sykehus for undersøkelser, sier Arild Ruud, operasjonsleder i Romerike politidistrikt.

Ulykken i Fet

Statens Ulykkeskommisjon og kriminalteknikere fra politiet er nå kommet frem til ulykkesstedet.

Foto: Ida Dahlback / NRK
dødsulykken

Trafikkulykken der to personer mistet livet skjedde på Fylkesvei 170 ved Heia i Fet kommune.

Foto: Google