– Alteasaken har gått fra vondt til verre

Også SV ber Frp-byråd Sylvi Listhaug om å trekke seg.

Knut Even Lindsjørn, SV

Leder av SVs bystyregruppe, Knut Even Lindsjørn sier at Alteasaken har gått fra vondt til verre.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX
Sylvi Listhaug (Frp)

Helsebyråd Sylvi Listhaug (Frp) vil ikke kommentere saken.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Tidligere har Arbeiderpartiet varslet at de mener at helsebyråd Sylvi Listhaug bør gå av, på grunn av dårlig informasjon til bystyret om sykehjemsskandalen i Spania.

Nå får de støtte fra Sosialistisk Venstreparti, som også vurderer mistillit mot byråden.

– Det er helt opplagt at vi må vurdere mistillit mot Sylvi Listhaug i denne saken. Kontrollutvalget konklusjon er krystallklar, sier leder av SVs bystyregruppe, Knut Even Lindsjørn.

– Hun har unnlatt å informere bystyret ved viktige korsveier, og vi skulle hatt viktig infromasjon tidligere. Denne saken har gått fra ondt til verre, og dette bør få konsekvenser.

Skandaleprosjekt

Sykehjemmet for nordmenn i Spania har utviklet seg til en politisk skandale, og har kostet Oslo kommune millioner av kroner.

Kontrollutvalget har ferdigbehandlet saken, og Lindsjørn er enig med Arbeiderpartiet om at konklusjonen er så knusende at den ansvarlige byråden bør gå av.

– Jeg vil faktisk oppfordre Sylvi Listhaug og Stian Berger Røsland til å vurdere om Oslo kommune er tjent med at hun fortsetter, sier Lindsjørn.

– Du vil oppfordre henne selv til å trekke seg?

– Jeg er veldig overrasket om ikke byråden selv vurderer dette. Hun har nå mislykkes i to land, det må være rekord for en byråd i Oslo.

Støtter Listhaug

De borgerlige partiene er uenige i at rapporten gir grunnalg for mistillit mot Listhaug.

– Det normale er at man har sabotert bystyrets vedtak, gitt feilinformasjon eller aktivt tilbakeholdt informasjon. Ingen av disse er tilfredstilt i denne saken, sier Høyres gruppeleder, Eirik Lae Solberg.

Et eventuelt mistillitsforslag mot Listhaug kan komme i bystyret i løpet av høsten, men Lae Solberg mener det vil være rent politisk motviert.

– Så jeg dere stiler dere bak Sylvi Listhaug og har full tillit til henne?

– Jeg ser ingen grunn til at Sylvi Listhaug eller andre bør gå av, men det er viktig å trekke lærdom i denne saken og sørge for at det ikke skjer igjen.

Verken Sylvi Listhaug eller byrådsleder Stian Berger Røsland vil kommentere saken.