Suveren kjøring av Solberg

Petter Solberg har levert varene i fredagens seks fartsprøver i Rally Akropolis. Med fire seire og to annenplasser, ligger han nå 51 sekunder foran konkurrentene.

Petter Solberg

- Tidsdifferansen opp til de andre er bra, så jeg er fornøyd med det, sier Petter solberg til wrc.com.

Foto: GIUSEPPE CACACE / Afp

Solberg har fått en suveren start på Rally Akropolis etter fire strake seire i de første fartsprøvene og respektable annenplasser på de to siste.

Han leder nå med 51 sekunder foran Sebastian Loeb, som vant sjette og siste fartsprøve fredag.

Henning Solberg ligger nå på en femteplass i sammendraget, mens Mads Østberg kjørte av veien sju kilometer ut i fjerde fartsprøve.

Vant fire av seks

Petter Solberg

Petter Solberg er fornøyd med resultatet etter dagens fartsprøver.

Foto: Tony Welam

Franske Sébastien Ogier brøt Solbergs seiersrekke i femte fartsprøve, og slo nordmannen med 1,4 sekunder. I sjette løp var det Sebastian Loeb som dro det lengste strået, og slo Petter Solberg med 1,6 sekunder.

Ingen av dem var imidlertid i stand til å jekke ham ned fra den gjeveste plassen på resultatlista, etter nordmannens jevnt gode kjøring gjennom dagen.

Solberg ble på sjette fartsprøve liggende lenge bak Jari-Matti Latvala, som fikk trøbbel med bilen.

– Jeg ble kjørende veldig, veldig lenge bak ham. Han kunne stoppet tidligere, det var ikke bra. Med tidsdifferansen opp til de andre er bra, så jeg er fornøyd med det, selv om jeg tapte tid, sier Solberg til wrc.com.

LES OGSÅ:

Østberg kjørte ut

Mads Østberg og Jonas Andersson

Mads Østberg kjørte av veien i fartsprøve fire.

Foto: Adapta World Rally Team

Mads Østberg og Jonas Andersson kjørte av veien etter at de mistet servostyringen etter et hopp på SS4.

– Det har vært et problem med bilen flere ganger hvor han mister servoen når de lander etter hopp, og det skjedde nå. Servoen ble borte og da traff de yttersiden av en kant, fikk kontra og slo i stykker da venstre framhjørne. Ingen stor avkjøring eller skade, men de kommer ikke videre, sier Morten Østberg, teamsjef i Adapta World Rally team, i en pressemelding.

På SS3 traff de en stor stein, men Mads Østberg tror ikke det har noe med avkjøringen å gjøre. De starter igjen i morgen under super rally-reglene.

Før SS 4 lå Mads på sjette plass totalt i Akropolis Rally Hellas. Han var på forhånd forberedt på tre tøffe dager i Hellas.

– Rally Hellas er et løp jeg liker veldig godt. Det går ikke an å beskrive hvor røft det er en gang, det er helt ekstremt, sa Østberg i en pressemelding fra Adapta World Rally team torsdag.

LES OGSÅ:

Avsluttes søndag

Rally Akropolis avsluttes søndag.

Sebastien Loeb leder VM sammenlagt, og franskmannen er 13 poeng foran Mikko Hirvonen.

Petter Solberg er beste nordmann på femteplass.