Superfamily er historie

Nok er nok for Mossebandet etter elleve år og fire album.

Superfamily

Uenighet om veien videre oppgis som årsaken til at bandet blir oppløst.

Foto: Pressebilde

– Det har vært diskusjoner om ambisjonsnivået. Nå var det såpass stor uenighet at vi måtte bestemme oss for å oppløse bandet, rett og slett, sier gitarist i Superfamily Martin Steffensen til NRK.no.

Det var Moss Avis som først meldte at det var over og ut for det populære bandet. Steffensen understreker at det ikke er uvennskap mellom de seks medlemmene som var med mot slutten.

– Krangling har det ikke vært. Det har vært diskusjoner, men det har det vært hele veien, og det tror jeg det er i de fleste andre band også. Alle i bandet har jobb ved siden av, og da er det ganske mye som må klaffe for å få til ting. Det har vi klart hele veien, men nå klarer vi ikke det lenger.

– Vemodig

Superfamily

Slik ser coveret på bandets siste album, All American, ut.

Foto: Pressefoto

Steffensen var med på å starte Superfamily i 2002 sammen med vokalist Steven Ray Wilson og Kim Granholt. Bandet slapp sin første EP året etter. De har lenge blitt regnet som ett av Norges beste liveband, og vant Alarmprisen i denne kategorien i 2007.

– Allerede nå, når jeg tenker tilbake på alt vi har vært med på, så må jeg si det er vemodig. Jeg husker veldig godt den første konserten. Den tiden på veien, alle fester og konserter og sånt, den kommer jo ikke tilbake igjen, sier Steffensen.

I 2005 kom debutalbumet «Back in Paris», og siden har det blitt ytterligere tre fullengdere. Det siste, «All American», kom ut tidligere i år. Gitaristen føler derfor at bandet har oppnådd det de kunne.

– Det er noen høydepunkter der som indikerer at vi har fått ganske mye ut av bandet.

Et av høydepunktene han sikter til er Spellemannsprisen i 2007 for beste popgruppe. Samme år hadde Superfamily den mest spilte låten på NRK P3, «The Radio Has Expressed Concerns About What You Did Last Night».

Vil huske festivaljobbene

Selv om bandmedlemmene har blitt enige om å avslutte samarbeidet har de ikke tenkt å gi seg med musikken.

– Richard (Lorentz Johansen) og Kim (Granholt) starter studio i Oslo, og skal starte band. Jeg fortsetter med Strupene, et mosseband, og håper å få til et band i Oslo. Vi fortsetter med andre ting de fleste av oss, på et eller annet nivå, sier Steffensen.

Han er ikke i tvil om hva han vil huske best fra tiden med Superfamily.

– Festivaljobber på sommeren syns jeg var veldig gøy. Det kommer jeg til å savne.

– Hver gang jeg er på festivaler tenker jeg på at jeg helst vil stå på scenen, være backstage, drikke øl og snakke med venner i stedet for å tenke på at andre gjør det. Men det kan man få til med andre band også.

Superfamily

Superfamily vant Spellemannsprisen for beste popgruppe i 2007.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX