Hopp til innhold

Sundfør og Karpe Diem avslutter jazzfestivalen

Kongsberg Jazzfestival fortsetter å booke sterke norske artistnavn. Nå er Susanne Sundfør og Karpe Diem klare for Kirketorget.

Karpe Diem

Karpe Diem er et av de store trekkplastrene under Kongsberg jazzfestival i juli.

Foto: Ingrid Nordbye-Antonsen

Susanne Sundfør og Karpe Diem spiller hver sin konsert på Kirketorget i Kongsberg, og står lørdag 9. juli for avslutningen av årets Kongsberg Jazzfestival.

– Med to navn fra elitedivisjonen i norsk musikkliv, er det ikke tvil om at dette skal bli en stor folkefest og forrykende avslutning på årets utgave av Kongsberg Jazzfestival, sier festivalsjef Kai Gustavsen.

Festivalsjef Kai Gustavsen

Festivalsjef Kai Gustavsen, her fra en tidligere festival, er strålende fornøyd med å få på plass Susanne Sundfør og Karpe Diem.

Foto: Irene Lislien / Kongsberg Jazzfestival

Sundfør og Karpe Diem stod på ønskelista til festivalledelsen. Det var mye som skulle klaffe, men nå har de siste brikkene falt på plass.

– Med to utsolgte konserter i Drammen det siste halve året for disse artistene så tror vi at dette skal trekke mange til Kongsberg også.

Tør ikke spå rekord

Til sammen er det er 120 konserter under den fire dager lange jazzfestivalen og fortsatt er det mange navn og artister som ikke er sluppet.

– Programmet er veldig sterkt i år. Det er etter vår mening gode navn innen alle kategoriene. Det er jazz for jazzfolket, folkelig for dem som ikke er så jazzinteressert og det er booket artister innen den grensesprengende jazzen.

Susanne Sundfør

Susanne Sundfør spiller på festivalens siste kveld.

Foto: Sofia Fredricks Sprung

I 2014 ble det satt rekord i antall solgte billetter, 33.000. Gustavsen tør ikke spå om rekorden blir slått i år, men sier målet er å selge flere enn 25.000 billetter.

– Jeg spår jo at vi selger over 25.000, men om vi slår rekorden fra 2014 er vanskelig å si noe om nå i mars.

Sterke navn på plakaten

Han kunne i starten av februar fortelle at festivalen hadde sikret seg navnet til Earth, Wind & Fire på plakaten, et band Gustavsen i flere år har jobbet med å hente til Norge.

Earth, Wind & Fire er et fantastisk liveband. Det blir alltid «feel good»-stemning. De har veldig mange bra låter, sa Gustavsen den gangen.

Earth, Wind & Fire

Earth, Wind & Fire kommer til Kongsberg Jazzfestival i sommer. Her under en opptreden i 2013

Foto: VALERY HACHE / Afp

I tillegg ble det i slutten av januar kjent at det kanskje største norske musikknavnet om dagen, Kygo, blir det store trekkplasteret under årets festival.

Setter opp ekstra tog

Festivaldeltagere har tidligere klaget på at det er vanskelig å komme seg hjem fra Kongsberg på kvelden. Siste toget til Oslo har gått lenge før konsertene har sluttet, men i sommer blir det bedre sier festivalsjefen.

– Vi har akkurat fått bekreftet fra NSB at de setter opp nattog med avgang fra Kongsberg klokka 01 alle de fire dagene under festivalen.

Gustavsen tror det er et tilbud som kan gjøre at det blir attraktivt å kjøpe billetter til konsertene i år.