Suksess med villmarks-spa

Japanskinspirert spa og velvære lokker folk til Østfolds dype skoger. Allerede før Zen Resort & Spa har åpnet, er pågangen stor.

Zen Resort & Spa
Foto: Zen Resort & Spa

Kimono, bambus, yoga, stillhet og økologisk mat er stikkord for den lille oasen som nå bygges opp i den lille kommunen Rømskog, langt nordøst i Østfold fylke.

Det japanskinspirerte spahotellet Zen Resort & Spa åpner ikke dørene før i midten av oktober, men allerede nå er det en stor pågang av bestillinger, forteller gründer Lisbeth Pettersen.

Skeptiske investorer

Hun ble møtt med stor skepsis blant investorene da planene for et spahotell i Indre-Østfold ble presentert.

- Det var en del Oslo-folk som ikke hadde tro på idéen. De trodde ikke at folk ville dra på spa i Indre-Østfold. Et av argumentenene var at det ikke lå ved sjøen, sier Pettersen til NRK Østfold.

Hun er overlykkelig for å ha bevist det motsatte.

- Vi hadde en god magefølelse. Med en gang jeg opplevde stillheten, dyrelivet og den vakre naturen i området ble jeg sikker i min sak. Bare folk får vite hvor fint det er vil de strømme til, sier Pettersen.

Miljøvennlig

Pågangen har også vært stor for å jobbe på hotellet. Både instruktører og annet personell fra hele landet står ifølge gründeren i kø for å bli med på laget.

Initiativtakerne har også lagt vekt på at man ikke bare tar vare på seg selv, men også naturen rundt når man besøker Zen Resort & Spa.

- Spahotellet er både miljøvennlig og bærekraftig. Jeg tror det er en del av suksessen, sier Pettersen.