Strålende fornøyd med Fredrikstad som vertsby

Tall Ships Races forlater Fredrikstad i dag, og arrangørene bak seilaset er godt fornøyd med Fredrikstad som vertsby.

Tall Ships' Races Fredrikstad

Arrangørene av Tall Ships Races er storfornøyd med Fredrikstad som vertsby.

Foto: Walter Schøffthaler

Knut Western er styreformann i Sail Training International (STI) som eier Tall Ships Races, og i dag er han stolt av å være fra Fredrikstad.

– Som Fredrikstad-gutt er jeg stolt. STI er veldig fornøyd med det som har skjedd her. Vi kom til dekket bord, sier Western.

Knut Western

Knut Western er stolt av hjembyen Fredrikstads vertskap under Tall Ships Races.

Foto: Anette Torjusen / NRK

De fire siste dagene har vært eksemplariske, mener han.

– Vi har sett et høyt nivå på arrangement her, og vi kan bruke det som eksempel for andre.

Gode tilbakemeldinger

I tillegg til gode tilbakemeldinger fra STI, har også kapteinene og ungdommene om bord gitt uttrykk for at de er fornøyde med arrangementet.

– Meningen med dette her er ungdom, halvparten av mannskapet skal være mellom 15–25 år. De er veldig fornøyde med mottakelsen og aktivitetene som er lagt opp for dem, sier Western.

Den tekniske infrastrukturen har også fungert godt, og Western påpeker at skutene kom velberget og uskadd til kai. I tillegg har alle hatt vann, strøm og trådløst internett.

– Det er fantastisk å se at det har vært en folkefest, og jeg er stolt av at det er i min egen by vi ser det, sier Western.

Husfreden er bevart

Som styreformann i STI er Knut Western i teorien overordnet sjef for kona Bjørg Western, som er ansvarlig for Tall Ships Races i Fredrikstad. Han påpeker likevel at husfreden er bevart.

– Vi er veldig klare på rollene våre. Vi snakker jo sammen, og det har vi gjort i mange år om prosjektet, for det har vært en del av familien. Men vi er veldig tydelige på hvilke roller vi skal inneha. Det er husfred fortsatt, konkluderer han.

Utseilingen fra Fredrikstad skjer kl. 15 i dag. Da går veien videre til Bergen.