Studenter reagerer på klageordning

Studentleder mener klageordningen ved Universitetet i Oslo truer rettssikkerheten. Nå vil han ha blind sensur.

Hardt å studere

Studentene jobber hardt for gode karakterer. Nå vil studentleder innføre blind sensur, slik at eksamenssensor nummer to ikke blir påvirket av vurderingen den første sensoren gjorde.

Foto: Illustrasjonsbilde: www.colorbox.no

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Klager en student på eksamenskarakteren ved Universitetet i Oslo, vil den nye sensoren få vite navnet på den første sensoren og den opprinnelige karakteren.

– Praksisen truer rettssikkerheten til studentene ved Universitetet i Oslo (UiO), mener Aksel Braanen Sterri, leder i Studentparlamentet ved UiO.

Han krever nå at det innføres blind sensur, skriver Aftenposten.

Hva mener du om saken? Diskuter nederst i artikkelen.

Vil ikke endre ordningen

– Når navn på sensor og tidligere karakter følger med, kan sensor nummer to bli påvirket av den gamle vurderingen, sier Sterri.

Han påpeker at Universitetet i Bergen og NTNU i Trondheim har en annen praksis enn UiO. UiO har på sin side ingen planer om å forandre på klageordningen.

– Vi har vurdert at vår praksis med å legge ved full dokumentasjon, som også lar studentene komme til orde med en begrunnelse for klagen, gir en god og rettferdig behandling av klagen, skriver seksjonssjef Hege B. Pettersen ved UiO i en e-post til avisen.

Les flere nyheter fra Oslo og Akershus. Følg NRK Østlandssendingen på facebook og twitter.