Hopp til innhold

Gulliksen-salg kan gi forsterkninger for Godset: – Vi er på jobb

Den økonomiske situasjonen i Strømsgodset er tøff. Allikevel håper trener Jørgen Isnes å kunne hente forsterkninger i overgangsvinduet.

Tobias Gulliksen takker GodsetUnionen etter seier mot Sarpsborg 08. Får en klem av Herman Stengel

Et eventuelt salg av Tobias Gulliksen kan redde økonomien til Strømsgodset. Søndag satt talentet på tribunen. Etter kamp takket han GodsetUnionen. Her sammen med Herman Stengel.

Foto: Geir Olsen / NTB

– Helt siden jeg kom hit så har det bare forsvunnet spillere ut, føler jeg.

Det sier Strømsgodset-kaptein Gustav Valsvik.

Gustav Valsvik

Kaptein Gustav Valsvik måtte se to lagkamerater gå av banen med sykdom/skade før 2. omgang i helgens seier mot Sarpsborg 08.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Drammensklubben er plassert i økonomisk rød sone hos Norges Fotballforbund. I tillegg nedbetaler de på en avtale med de tidligere eierne i Drammenspatriotene.

Nå kan løsningen på «pengeproblemene» være et nært forestående salg av stortalentet Tobias Gulliksen.

20-åringen fra Konnerud er ifølge Drammens Tidende svært nær en overgang til serieleder Bodø/Glimt. En eventuell overgang kan gi Godset opp mot 30 millioner kroner.

Strømsgodset-trener Jørgen Isnes

Jørgen Isnes sier han er sjef for en tropp han har veldig stor tro på.

Foto: Geir Olsen / NTB

– Det er altfor mange klubber som bruker penger de ikke har. Da møter man seg selv i døra på et eller annet tidspunkt. Det er status. Så har jeg fått beskjed om at når et stort salg kommer, så går det an å gjøre noe, sier trener Jørgen Isnes.

Trenger sårt forsterkninger

Med en ung og tynn tropp, er det liten tvil om at både han og flere av spillerne ønsker at det investeres i å forsterke inn mot høstsesongen.

– Det er veldig tynt nå. Får vi flere skader så trenger vi forsterkninger sårt. Det er det ikke tvil om, sier Valsvik.

Han får støtte fra Gulliksens rekkekameraet i angrep, Jonatan Braut Brunes.

– Alle spillere vil jo at klubben skal bruke penger og at vi skal ha en stor og konkurransedyktig tropp, sier spissen.

– Samtidig har vi en del talent. Men det er viktig at det ikke bare blir talent, og at vi har en del rutinerte spillere som kan vise vei. Det må så klart inn noen spillere i sommer, legger Braut Brunes til.

Jonatan Braut Brunes

Jonatan Braut Brunes mister trolig en av rekkekameratene på topp. Han etterlyser flere rutinerte spillere. Til NRK sier 23-åringen med et smil at han anser seg selv i den kategorien, og ikke som talent.

Foto: Christoffer Andersen / NTB

Planlegger for salg

Treneren sier at først må Tobias Gulliksen bli solgt, før de velger å gjøre noe når overgangsvinduet åpnet.

– Vi har planlagt hele tiden på at det kan skje noe. Vi har visst at Gulliksen har stått på listene andre steder, så det ville vært veldig rart å ikke ha jobbet samtidig som det har vært aktivitet rundt han, forklarer Isnes.

Han sier de opererer med et skyggelag. Det vil si et lag bestående av potensielle forsterkninger i de posisjonene man trenger.

– Der finnes det noen navn. Så får vi se hvor mange vi skal ha inn. Det kommer helt an på hvor mye vi kan bruke, men vi er på jobb altså, forklarer Isnes.

Han er allikevel klar på at de begynner med å se på talentene man allerede har i klubben. I sist hjemmekamp mot Sarpsborg 08 stod to potensielle erstattere, Halldor Stenevik og Ole Enersen, for hver sin scoring. Det er gode nyheter for Isnes.

– Det er viktig å påpeke at vi titter først inn i egen stall og ser om kvaliteten er der. Og hvis den ikke er det, så må vi hente utenifra. Det er noen posisjoner vi ser mer på enn andre. Når Gulliksen går ut, så mister vi en i frontrekka. Da må vi kikke litt der, sier Isnes og legger til:

– Vi har spillere som kan gå inn og gjøre gode eliteseriekamper. Men vi er litt tynne og skadeutsatt. Men vi har fortsatt en tropp jeg har veldig stor tro på, avslutter Isnes.

Les også Lagbildene som får refs: Ser du hva som er «feil» her?

Strømsgodsets lagbilde 2021