Strømmen knuste Alta hjemme.

Og Follo tok med seg tre poeng etter kampen mot Lyn på Bislett. Følg 1. divisjonslagene Lyn, Follo og Strømmen på våre nettsider.

Bislett stadion

I solskinnet på Strømmen stadion ble det etter hvert lekegrind for hjemmelaget mot Alta i kveld. Da dommeren blåste av kampen sto det 6-1 i årets første hjemmeseier. Strømmen klatret dermed opp på 12 plass på tabellen.

Etter en jevnspilt første omgang tok strømmen ledelsen etter 42 minutter. Andreas Moen dunket inn en retur fra Altas keeper. Det sto 1-0 til pause.

Etter pause kunne Moen sette to streker bak navnet sitt i målprotokollen. Et frispark fra hjørnet av 16-meteren i gikk i mål etter 47 minutter.

Alta reduserte på corner etter 54 minutter. Innlegget gikk over keeper og El-Hadj Sega Ngom headet ballen i mål ved bakre stolpe. 2-1 og Alta øynet håp om poeng.

Målorgie

Så startet fyrverkeriet av en siste halvtime på Strømmen stadion. Etter 67 minutter tok Nikolai Hagen med seg ballen opp mot Altas sekstenmeter, skrudde ballen lekkert rundt keeper Efendic og inn i det lengste hjørnet. 3 minutter senere la samme Hagen inn fra venstre kant, ballen traff en av Altas forsvarer, og Jonas Rygg kunne enkelt sette ballen til side for keeper. 4-1, og kampen var avgjort.

Men Strømmen gav seg ikke. Jonas Njås var først på en retur, og satte ballen bak en utspilt målvakt. 5 minutter før slutt satte Trond Haugstad punktum etter en nydelig kontring. Et løp fra midtsirkelen betalte seg med et nydelig skrudd innlegg rett i beina på 11 meter. Haugstad satt ballen kaldt forbi keeper og et utspilt Altaforsvar for sjette gang i kampen.

Alta reiser hjem som slakt etter utklassingen på Strømmen.

- Målet er fortsatt å overleve.

Trener Petter Myhre var storfornøyd med utklassingen i dag. Han ser på kampen som et vendepunkt for laget:

- Vi føler at vi har fått dårlig betalt i tidligere kamper, så det var deilig å få det til så til de grader i dag.

- Det er deilig med en hjemmekamp hvor du har hvilepuls det siste kvarteret, det har jeg ikke hatt så mange hjemmekamper til nå.

Men selv om Alta ble sendt hjem som slakt, er målsettingen for sesongen fortsatt den samme.

- Målet er fortsatt å overleve, vi har ingen grunn til å ha andre målsettinger. Vi må fortsatt ta mange poeng til for å overleve, avslutter Myhre.

Lyn på bunn.

På Bislet braket Follo og Lyn sammen til lokaloppgjør i kveld. Follo trakk det lengste strået da de punkterte kampen med 4-2 kort tid før slutt i en spennende og jevnspilt kamp på Bislett stadion.

Lyn er med tapet i søndag helt sist på tabellen etter ti spilte kamper. Follo klatret opp over nedrykkstreken, ett poeng bak Strømmen.

Tidlig i ledelsen.

Follo tok raskt ledelsen på Bislett. Etter bare 2 minutter løp Bonaventure Maruti fra Lyn-forsvaret og sørget for en knallstart for Follo. Etter en halvtime handset Lyns Vegard Gjermundstad inni i eget felt. Gult kort, og banens beste Eirik Markegård kunne sikkert sette straffen til høyre, når keeper Arnar Darri Petursson slang seg til venstre. 2-0 til Follo.

Lyn kom tilbake like før pause. De tok mer og mer over banespillet, og fikk en velfortjent redusering på straffe etter 41 minutter ved innbytter Rocky Lekaj.

Men ved pause sto det 2-1 til Follo som var spesielt farlige på kontringer ved målscorer Markegård.

Rødt kort og svakt forsvarsspill ødela for Lyn.

Like etter pausen fikk Lyns Bi Hverve Guessan sitt andre gule å måtte forlate banen. 7 minutter senere utnyttet Christian Bwamy et tafatt og svakt forsvarsspill, og sendte Follo opp i 3-1.

Lyn bet seg fast og holdt trykket oppe med bare ti mann. Et kjempeskudd fra Daniel Chima på kanten av sekstenmeteren via tverliggern gav 2-3 med 25 minutter igjen å spille.

Men det ble for tøft for laget fra Oslo vest. Selv om et par halvsjanser kunne skap problemer for Follo, uteble sluttspurten. Ett minutt før slutt stupte Eirik Markegård inn sitt andre og Follos fjerde fra kort hold.

Det endte 4-2 til bortelaget på Bislett stadion i en jevnspilt kamp.

- Vi er et bunnlag.

Assistenttrener i Lyn Svein Roger Pettersen var skuffet etter tapet mot Follo. Han konstaterer at de nå er et bunnlag:

- Det blir tøft når vi ligger under 2-0 etter 30 minutter, og får et rødt kort like etter pause. Da blir det vanskelig å vinne fotballkamper.

Treneren vil ikke skylde på den vanskelige økonomiske situasjonen klubben er i, men legger ikke skjul på at den er en belastning.

- Når du ikke vet om kan betale neste husleie er det klart det preger spillerne.

- Nå må klubben orde opp i kontrakter og økonomi, så skal vi fokuserer på det sportslige, avslutter en skuffet trener på bunn av tabellen.