Strømmen tilbake i Oslo sentrum

Alle strømkunder, blant dem flere departementer og Norges Bank, har nå fått strømmen tilbake. Rundt 500 Hafslund-kunder var uten strøm i flere timer etter en brann i natt.

Røykutvikling i trafostasjon i Rådhusgata

Det var kraftig røykutvikling mens det brant i trafostasjonen i Rådhusgata i Oslo sentrum natt til søndag. Brannen var slukket ved 5-tiden.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Ved 15.30-tiden kunne Hafslund fortelle at strømproblemene var løst.

Strømmen forsvant fra et område i Oslo sentrum i natt etter en brann i en transformatorstasjon.

– Vi må gjøre grundige undersøkelser for å finne ut hvordan dette kunne skje, men det viktigste for oss frem til nå har vært å få strømmen tilbake, sier kommunikasjonssjef Kjell Stamgård i Hafslund Nett til NRK.

Hell i uhell

De fleste byggene som har vært uten strøm, er forretninger som holder stengt søndager.

– Heldigvis skjedde dette natt til søndag, og ikke på en hverdag, sier Stamgård. På det meste var 558 kunder uten strøm.

Det ble satt opp aggregater og provisoriske strømkabler for å få løst problemene.

Departementer på nødstrøm

Flere departementer ble berørt, men Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) ønsket ikke å fortelle hvilke.

– De departementene vi har i Kvadraturen er sikret ved hjelp av backupsystemer, sier presseansvarlig Margot Vågdal i DSS til Aftenposten.

I 16-tiden bekrefter hun til NRK at også de har fått strømmen tilbake.

Også Norges Bank var uten vanlig strømforsyning, ifølge avisen.

Busser i rute igjen

– Det kommer smell fra området, og publikum bes holde seg unna, skrev politiet på Twitter like før klokken 1 natt til søndag.

Laster Twitter-innhold

En del gater ble sperret mens brannslukkingen foregikk, men søndag formiddag var det bare stengt akkurat ved brannstedet i Rådhusgata 27, opplyser politiet.

Noen busser måtte kjøre en annen vei noen timer søndag formiddag, men ved 12.30-tiden opplyste Ruter til NRK at kollektivtrafikken går som normalt igjen.

Da var også Stortinget T-banestasjon åpnet igjen. Stasjonen var stengt en times tid mens Hafslund holdt på med reparasjonsarbeidet.

Kraftig røykutvikling

Brannen oppsto i et høyspentrom i Rådhusgata 27. Da nødetatene kom til stedet, kunne de melde om kraftig røykutvikling.

– Dette ser ut til å være et forretningsbygg, og det er ikke meldt om personskader, sa operasjonsleder Marianne Heidenstrøm i Oslo politidistrikt til NTB.

Brannen var slukket ved 5-tiden søndag morgen, men brannvesenet fortsatte å jobbe med utlufting på brannstedet.

Her kan du se en oversikt over hvor mange som er berørt av strømbruddet.

Laster Twitter-innhold