Strømkunder vil få tilbake på forsikringen

Over 22.000 strømkunder har vært uten strøm i dag. Forsikringsselskapene beroliger med at ødelagte matvarer eller andre skader vil bli erstattet.

Strømbrudd Tromsø

Det kan gå mot noen svært mørke timer på Sør- og Østlandet etter et omfattende strømbrudd. Forsikringsselskapene beroliger med at folk kan få erstatning for ødelagte varer.

Foto: Torbjørn Krane / NRK

Det kraftige snøværet har sørget for at drøye 22.000 strømkunder på Sør- og Østlandet har mistet strømmen, melder Norges vassdrags- og energidirektorat.

I enkelte områder har det kommet opp mot en meter våt snø, og det gjør opprettingsarbeidet vanskelig. Det kan igjen føre til at opprettingen kan ta tid, melder direktoratet.

– Dette gjelder hovedsakelig i områdene til Agder og Skagerak, og disse har alt mannskap i gang med feilretting. Det er utfordrende, og når man retter opp så kan det være linjen til noen få eller mange på den linja, forteller avdelingsdirektør Ingunn Åsgard Bendiksen i direktoratet.

– Dekkes av innboforsikringen

Men det er ingen grunn til bekymring for at strømbruddet skal bli dyrt, forteller kommunikasjonsdirektør Øystein Thoresen i Gjensidige. Han sier at ødelagt mat eller andre skader som følge av strømstansen blir dekket.

– Alt dekkes i innboforsikringen. Og skulle det gå så galt at rør fryser, så går det under samme forsikring, forteller han.

informasjonsdirektør Øystein Thoresen

Øystein Thoresen i Gjensidige sier at man ikke trenger å være bekymret for at strømbruddet skal bli dyrt.

Foto: Gjensidige

Hos IF forsikring gir man også tilbake for skader som følge av strømbrudd. Der går grensen ved erstatning på 30.000 kroner, forteller informasjonsdirektør Jon Berge.

– Det er jo mange som er på jobb når det er strømbrudd, og det kan skje uhell. Men er man hjemme bør man være obs på å holde kjøleskap og frysere så mye lukket som mulig, slik at man bevarer kulda.

Av dem som fortsatt har strømbrudd vil det snart kunne bli problemer med mat som blir dårlig. Berge forteller at det kommer flere bekymrede telefoner til dem ved strømbrudd som i dag.

– Men nye kjøleskap og frysere i dag er som regel laget for å holde på kulda, så det går stort sett bra, forteller han.

Mange trafikkuhell

Det er ikke bare strømbrudd som har vært problemet i dag. Mange har også kontaktet forsikringsselskapene etter trafikkuhell i snøen.

– Det har vært stor pågang av bilskader, og mye å gjøre. På dager som i dag blir antallet bilskader doblet. Vi merker et trykk på telefonen, selv om skademeldinger nå ofte skrives digitalt, forteller Thoresen i Gjensidige.

Også hos IF er det stor pågang.

– I dag har det vært ekstraordinært med bilskader, så vi har satt inn ekstra folk til å håndtere alle telefonene. Det har også vært noen saker relatert til folk som ikke har fått kommet seg på jobb på grunn av kollektivtrafikk som har blitt innstilt.