Strid om topp-verv i Høyre

Nominasjonskomiteen er delt på midten. 

Ill.bilde: Høyre
Foto: Lise Åserud / Scanpix

Det er strid i Buskerud Høyre om hvem som skal være partiets fylkesordførerkandidat. En drøy uke før nominasjonsmøtet, er komiteen delt på midten.

Fem av nominasjonkomiteens medlemmer vil ha partiets gruppeleder i fylkestinget, Mette Lund Stake, på førsteplass.

 

Kinkig situasjon

De øvrige fem medlemmene vil ha Kongsbergs tidligere ordfører, Morten Eriksrød.

Tidligere ordfører i Drammen, Turid Wickstrand Iversen, sitter i nominasjonskomiteen, og hun sier at situasjonen er kinkig.

- Dette er en utfordring. Vi skal ha et møte til, og jeg har tro på at vi skal klare å bli enige, sier hun.

Vil bytte ut toppen

Mette Lund Stake sitter altså i dag som Høyres gruppeleder i fylkestinget, hvor hun er heltidspolitiker. Det har hun vært de siste fem årene. Lund Stake overtok som gruppeleder da Beate Heieren Hundhammer ble valgt inn på Stortinget.

Morten Eriksrød satt på fylkestinget forrige periode, samtidig med at han var ordfører på Kongsberg.

Nå vil altså halvparten av nominasjonskomiteen bytte ut Mette Lund Stake, som er partiets fremste fylkespolitiker i dag. Men Turid Wickstrand Iversen vil ikke si hvorfor.

- Nei, det vil jeg ikke kommentere. Hun er en flink dame, og en dyktig representant for Høyre.

- Hvem går du inn for?

- Heldigvis er det hemmelig, sier Wickstrand Iversen.

Haster

Dette er en vanskelig sak for Buskerud Høyre, og det er ingen iver i partiet etter å gi noen kommentar. Partilederen selv, Øvre Eiker-ordfører Anders Werp, vil ikke si noe. Det vil heller ikke fylkessekretær Odd Martin Dagsleth. Mer snakkesalige er heller ikke de to kandidatene selv, Mette Lund Stake og Morten Eriksrød.

Det haster nå for nominasjonskomiteen i Buskerud Høyre, dersom man skal klare å samle seg om en kandidat, slik Turid Wickstrand Iversen håper. Allerede neste lørdag, altså om bare en drøy uke, er det nominasjonsmøte. Turid Wickstrand Iversen sier det er nominasjonskomiteens oppgave å legge fram en innstilling som kan samle møtet.